Wow! Valve produce și console?

Dacă acum ceva timp în urmă ajunsesem să scriu despre Istoria logo-urilor companiei Valve (prinzând în articol și câteva informații istorice despre aceasta), acum lucrurile au evoluat un pic mai mult.

După cum bine știm cu toții, Valve s-a impus pe piață ca producător de jocuri inițial, trecând apoi și pe partea de distribuţie datorită serviciului digital Steam, apărut în 2003. Mai nou, conform unei surse ce s-a dovedit de încredere în trecut, ei vor să își îndrepte atenția și către partea de hardware, sau cel puțin așa se zvonește, dorind să rupă gura târgului cu… o consolă de jocuri!

Din detaliile pe care le cunoaștem până acum, se pare că una bucată consolă Valve va încorpora  un procesor Core i7, cu 8GB  RAM plus o placă video cu tehnologie de la NVIDIA, rețeta minune a aparatului dedicat distracției urmând să fie preluată de mai mulți producători care să o fabrice. Valve nu dorește să meargă deci pe exclusivitate în producție (de fapt, Valve va produce probabil doar prototipurile) și nici pe perceperea de taxe de la producătorii de jocuri  – cum se întâmplă în cazul în care ai vrea, de exemplu, să creezi software pentru platformele PS3/Xbox 360/Wii. Astfel, ideea venită de la Valve ar putea fi văzută drept o amenințare de către Sony, Microsoft ori Nintendo.

În plus, zvonurile spun că această consolă va putea rula atât jocurile distribuite prin Steam, cât şi jocuri distribuite prin sisteme aflate în directă concurenţă cu Steam, precum Origin.

Noua consolă ar putea fi anunţată săptămâna aceasta în cadrul Game Developers Converence (5-9 Martie) sau, mai târziu, pe 5-7 Iunie la E3 (căci anul acesta Valve va participa la E3).

Fotografia de mai sus este făcută de un angajat Valve pe 2 Noiembrie 2011. Greg Coomer, căci acesta îi este numele, a postat-o pe Twitter alături de fraza:

“Am construit acest mic PC. i7 quad core, 8GB ram, placă de bază Zotac Z-68 cu placă grafică Nvidia integrată. Rulează Portal 2 PERFECT!”

Pentru lectură suplimentară, Kotaku a scris mai multe despre acest angajat şi rolul său în crearea consolei.

Sursa

 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.