Uncharted revine pe PS Vita – mini preview

Una dintre cele mai aclamate serii de jocuri din întreaga lume a făcut astâzi un pas important spre portabilitate – aici vorbim chiar despre Uncharted, titlu PlayStation, care spre bucuria noastră a ajuns și pe PS Vita. Astfel cel de-al patrulea joc din serie, Golden Abyss, este un titlu exclusiv pentru noua portabilă marca Sony.

Este îmbucurător faptul că povestea fermecătorului Nathan Drake (personaj de care m-am și atașat foarte mult) continuă în noul Uncharted: Golden Abyss – un action-adventure menit să folosească din plin caracteristicile de top ale portabilei PS Vita.

De această dată Nathan pleacă pe urmele unui convoi de expediție spaniol, care a fost masacrat în urmă cu 400 de ani, dorind să descopere adevărul despre ceea ce s-a petrecut cu acei oameni!

Dacă Drake’s Deception este un joc plin de acțiune de care nu te poți desprinde, imaginează-ți cum va fi să poți să beneficiezi de aceeași experiență de joc dar fără să trebuiască să fii limitat spațial!

Din câte am reușit să testez la lansarea PS Vita, pot spune că jocul este unul în care îți vei petrece multe ore – fiind structurat în nu mai puțin de 34 de capitole în care vei folosi din plin atât ecranul tactil, cât și partea dorsală a consolei pentru a te cățăra mai ușor (deși nu te oprește nimeni să abordezi schema clasică de control cu ajutorul butoanelor specifice PS). Poți de asemenea să capturezi cadre în timp ce ești în joc (chiar există și misiuni în care trebuie să găsești o anumită locație și să îi faci un screenshot pentre a bifa unul din challenge-uri).

Cele două stick-uri de care beneficiază PS Vita fac mult mai ușoară orientarea în spațiu (le mulțumim celor de la Sony pentru stick-ul drept) iar faptul că ele sunt analogice sporește cu mult controlul asupra acțiunilor personajului.

Avem însă o avertizare pentru gamerii nocturni, care preferă să trăiască experiențele de joc în întuneric total: vine în viață un moment în care Golden Abyss are nevoie de o sursă foarte puternică de lumină spre care să îndrepți camera din spate a consolei pentru a descifra ce mama naibii scrie pe un pergament!!

Noi am încercat la lansare să trecem de momentul ăsta numai că ne-a luat vreo cinci minute pline de nervi până să putem ajunge la 100% vizibilitate a bucății de hârtie (noroc că ne-a ajutat Simeon Bangeev, Sony Computer Entertainment Europe Authorized Consultant for Bulgaria and Romania, care a fost amabil să ne țină blitz-ul telefonului în camera de la PS Vita). Măcar ne bucurăm  că nu trebuie să…urlăm în microfon pentru a îndeplini nu știu ce misiune imposibilă!

Deși echipa din spatele jocului nu este Naughty Dog, care se rezumă momentan doar la titlurile PlayStation, se poate considera ca producătorii lui Uncharted: Golden Abyss – Bend Studio – au realizat un joc de care pot fi mândri!

Vă las să vă bucurati de următorul video:

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.