Informaţii despre Kinect 2 – e capabil să distingă mişcările buzelor

Surse de încredere le-au relatat celor de la Eurogamer câteva informaţii despre succesorul lui Kinect, pe care îl vom numi Kinect 2 până nu se dovedeşte a primi un alt nume.

Se pare că noul periferic pentru Xbox 360 (şi pentru următoarea consolă încă neanunţată) va fi mult mai capabil decât primul Kinect datorită faptului că va reuşi să treacă peste barierele tehnice impuse de tehnologia USB pe care funcţionează prima versiune de Kinect.

Mai exact, transferul de date dintre Kinect şi Xbox 360 se desfăşoară la o rată de 15-16MB/s. Ca urmare a acestui fapt, rezoluţia imaginilor transmise de către cei 3 senzori incluşi în perifericul Kinect este limitată la 320×240 pixeli şi la un framerate de 30 de cadre pe secundă. Trebuie notat că perifericul Kinect este dotat cu senzori de 640×480 pixeli, dar ei nu pot fi folosiţi la capacitatea maximă datorită acestor limite ale ratei de transfer.

Kinect 2 va fi mult mai sportiv. În primul rând senzorii vor avea o rezoluţie mult mai mare. Nu ştim momentan care este aceea, dar Eurogamer spune că noul periferic va avea o acurateţe extraordinară, fiind capabil chiar să vadă mişcările buzelor. Mai mult decât atât, Kinect 2 va şti spre ce direcţie se uită o persoană şi va putea înţelege starea în care se află o persoană prin citirea mimicii faciale dar şi a intonaţiei în cazul în care persoana vorbeşte.

Sper doar că lag-ul (întârzierea) din Kinect 1 va fi redus.

Off-topic: Potrivit declaraţiilor făcute acum aproximativ 2 ani de Sony, compania israeliană care a dezvoltat tehnologia folosită de Kinect a dorit întâi să colaboreze cu Sony pentru dezvoltarea perifericului pentru PlayStation 3, însă Sony a decis să refuze oferta, considerând că rezoluţia aparatului este prea mică pentru a avea o aplicabilitate practică. Gigantul japonez a lansat apoi controllerul PlayStation Move.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.