Proiectoare pentru gaming? Yes, sir! BenQ lansează două modele 4K HDR cu input lag redus

BenQ, renumitul producător de proiectoare cu tehnologie DLP, a anunțat lansarea în Europa a două noi modele de proiectoare smart cu rezoluție 4K și capabilități HDR. Însă noi suntem Overheat.ro, iar ceea ce este cu adevărat interesant pentru noi este că aceste proiectoare sunt proiectate (see what I did there?) pentru a fi utilizate în gaming.

Cele două noi modele, denumite X3100i și X500i, reprezintă o evoluție a celui mai popular videoproiector de gaming din 2022, BenQ X3000i și se laudă cu tehnologii proprii BenQ precum HDR-PRO, CinematicColor și CinematicSound.

Diferența de poziționare pe piață dintre cele două noi modele este clară atunci când citești ceea ce a declarat președintele BenQ despre ele în comunicatul de presă: “Modelul emblematic X3100i creează o cameră de gaming fără compromisuri, în timp ce X500i transformă orice cameră mică într-o zonă de gaming.”

Contrast mare, culori precise, cel mai mic input lag din lume

Cum spuneam un pic mai devreme, seria X beneficiază de tehnologii care îmbunătățesc imaginea, printre acestea găsindu-se HDR-PRO care se ocupă cu producerea unui nivel mare de contrast dinamic, dar și CinematicColor care folosește iluminarea 4LED la maximum pentru a reda o paletă largă de culori ce acoperă până la 100% din spectrul de culoare DCI-P3.

Și partea de sunet beneficiază de o tehnologie proprietară denumită CinematicSound, iar aici este vorba despre o combinație între un sistem de procesare digitală a semnalului audio, dar și de o poziționare simetrică a difuzoarelor treVolo, lucru care nu este valabil pentru alte proiectoare de pe piață.

Proiectoarele au rezoluție True 4K cu 8,3 milioane de pixeli, iar input lag-ul lor este promovat ca fiind cel mai mic din lume, de numai 4,16ms la 240 HZ 1080p. Desigur, această valoare minimă poate fi atinsă doar în Game Mode, fără alte ajustări digitale gen keystone, overscan, sau digital zoom. Dar este un input lag perfect pentru gaming. Alte rezoluții și rate de refresh au input lag-ul minim după cum urmează: 8,33ms@120Hz pentru 1080p / 16,9ms@60Hz pentru 4K&2K.

Alte funcții dedicate jocurilor sunt profilurile de imagine dedicate unor anumite tipuri de jocuri, precum Shooter, Sport sau Racing, și modul SettingXChange ce permite ajustarea unor setări de culoare și aplicarea unei ținte de tip crosshair pe centrul ecranului, pentru o acuratețe mai mare în jocurile care nu au un crosshair în permanență pe ecran.

Android TV, conexiuni audio și vertical lens shift

Atât BenQ X3100i cât și BenQ X500i sunt proiectoare smart cu Android TV certificat Google. Aplicația Netflix vine preinstalată, iar Play Store-ul îți permite să adaugi o mulțime de alte aplicații de streaming și nu numai.

Pe partea de conectare audio, ambele proiectoare dispun de porturi HDMI cu suport eARC și S/PDIF pentru o transmisie lossless către sisteme de sunet dedicate.

În ceea ce privește ușurința de instalare, ambele proiectoare dispun de zoom digital și keystone în ambele direcții (o funcție foarte importantă adesea). X3100i dispune și de vertical lens shift, care permite mutarea imaginii mai sus sau mai jos direct din ansamblul optic, fără a necesita ajustări de keystone sau alte procesări digitale.

Mai multe informații despre cele două proiectoare puteți găsi pe paginile de produs:

https://www.benq.com/en-us/projector/gaming/x3100i.html

https://www.benq.com/en-us/projector/gaming/x500i.html

 

 

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.