Microsoft confirmă: Windows 10 se pregătește pentru pensionare

Când Microsoft a anunțat debutul lui Windows 11, a declarat că va continua să ofere suport pentru Windows 10 până în 2025. Ei bine, deși mai sunt 2 ani până atunci, Microsoft începe deja pregătirile pentru pensionarea unuia dintre cele mai apreciate sisteme de operare. Compania a confirmat oficial (și destul de discret) că începând cu finalul acestei luni, va înceta să mai vândă licențe Windows 10 pe propriul site.  

“31 ianuarie 2023 va fi ultima zi în care această descărcare Windows 10 este oferită spre vânzare. Se va oferi în continuare asistență pentru Windows 10, cu actualizări de securitate care vă ajută să vă protejați PC-ul de viruși, spyware și alte programe malware până pe 14 octombrie 2025”, declară cei de la Microsoft pe pagina dedicată Windows 10

Windows 10 este disponibil pe piață de peste șapte ani și a fost înlocuit de Windows 11 în octombrie 2021. Totuși, în ciuda vechimii sale, Windows 10 rămâne în continuare cea mai populară versiune de Windows. Potrivit statisticilor publicate de Steam în decembrie 2022, Windows 10 este folosit de 65% dintre utilizatorii platformei.

Cu siguranță e o veste tristă pentru toți fanii Windows 10, însă nu e cazul să ne îngrijorăm încă. Anunțul celor de la Microsoft se referă strict la licențele achiziționate direct de pe site-ul lor. Vom putea achiziționa în continuare de la alte magazine licențe Windows 10 și Windows 10 Pro, dar și laptopuri sau PC-uri cu Windows 10 preinstalat. 

 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.