4 jocuri clasice pentru smartphone pe care orice gamer ar trebui să le încerce

Image by benzoix on Freepik

Jocurile pentru mobil au apropiat multe persoane de fenomenul gamingului de-a lungul ultimului deceniu. Smartphone-urile au pătruns în buzunarele tuturor, iar jocurile reprezintă una dintre cele mai distractive metode de a petrece timpul liber. Astăzi, industria jocurilor pentru smartphone este uriașă, iar producțiile sunt care mai de care mai impresionante, însă cele mai populare jocuri ale precedentelor decenii au fost extrem de simple. Iată câteva exemple:

Flappy Bird

Flappy Bird a avut o viață foarte scurtă, însă a reușit să facă senzație în piața jocurilor pentru mobil de la acea vreme. Jocul a fost creat de către programatorul vietnamez Dong Nguyen, care l-a publicat pe AppStore la sfârșitul lunii mai din anul 2013 și la sfârșitul lunii ianuarie 2014 pe Google Play.

Flappy Bird a devenit cel mai descărcat joc gratuit de pe mobil la începutul anului 2014, iar producătorul genera aproximativ 50.000 de dolari pe zi din reclamele care rulau în aplicație. Cu toate acestea, Nguyen a decis să șteargă jocul de pe marketplace-urile dedicate pentru smartphone, considerând că fenomenul a luat o prea mare amploare și că lumea își pierdea prea mult timp încercând să se strecoare cu acea pasăre printre țevile care ne amintesc de jocurile din franciza Super Mario. între timp au apărut nenumărate clone ale jocului, așa că o căutare după Flappy Bird vă va prezenta mai multe opțiuni similare.

Temple Run

Temple Run a fost primul joc de tip „endless runner” care s-a bucurat de o popularitate la scară globală. Jocul a fost lansat în anul 2011 de către un cuplu căsătorit, alături de un prieten și a depășit, alături de continuarea sa (care a fost lansată în ianuarie 2013), un miliard de descărcări în luna iunie a anului 2014. Ca idee, Temple Run 2 a generat peste 20 de milioane de descărcări pe iOS în primele 4 zile de la lansare. Gameplay-ul este cât se poate de simplu: personajul principal, Barry Bones, un fost polițist devenit explorator, aleargă non-stop și trebuie ghidat pentru a nu se lovi de un obstacol, pentru a nu cădea într-o prăpastie și pentru a nu fi prins de maimuțele malefice. Utilizatorul trebuie să colecteze monede și power-up-uri, care îl vor ajuta să avanseze, însă jocul nu are sfârșit.

Fanii seriei se întreabă de ce producătorii nu lansează Temple Run 3, însă adevărul este că, industria de jocuri pentru mobil este extrem de competitivă în acest moment. Pentru a lansa un produs modern, cu grafică de calitate, care să poată oferi experiențe deosebite pe smartphone-urile performante, este nevoie de o echipă de producție numeroasă, lucru care nu este la îndemâna micului grup de prieteni care formează Imangi Studios.

Image by Freepik

Angry Birds

Angry Birds a fost lansat în anul 2009 de către Rovio Studio pentru iOS. Cunoscătorii spun că acesta a fost un adevărat deschizător de drumuri pentru industria jocurilor pentru smartphone. Jocul este simplu și distractiv: trebuie să lansezi păsări fără aripi folosind o catapultă, pentru a elibera alte păsări care sunt blocate în cuști, distrugând în același timp porcii care au capturat respectivele păsări. Popularitatea uluitoare a jocului, care a depășit 2 miliarde de descărcări până în luna ianuarie a anului 2014, i-a determinat pe producători să lanseze mai multe titluri în cadrul francizei, precum două producții cinematice: The Angry Birds Movie (2016) și The Angry Birds Movie 2 (2019).

Snake

Snake a fost integrat pentru prima dată în telefonul Nokia 6610 în anul 1997 și a devenit ulterior cel mai popular joc al următorilor 5 ani. Și cum Nokia 3310 a fost unul dintre cele mai răspândite telefoane mobile din România în acea epocă, nu este de mirare că mulți dintre noi au petrecut nenumărate ore practicând Snake.

Ideea jocului este de a mânca bobițele de pe ecran, însă fiecare dintre acestea va mări lungime șarpelui, iar acest lucru va face ca manevrarea lui să devină mai dificilă. Utilizatorul trebuie să evite să lovească pereții și să nu se intersecteze cu propriul corp, pentru a rezista cât mai mult și a atinge un scor cât mai mare. În 2017, Nokia a lansat o versiune mult îmbunătățită a jocului, cu mai multe niveluri și cu o grafică mai bună.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.