Apple confirmă că iPhone-ul va fi echipat cu port USB-C

Uniunea Europeană a primit recent aprobarea finală pentru legea care îi obligă pe producători să integreze conectorul USB-C în dispozitive electronice precum telefoane, tablete, e-readere, console, căști sau camere digitale. În urma acestei decizii și în ciuda faptului că nu își dorește neapărat să facă asta, Apple a confirmat în sfârșit că într-adevăr va exista un iPhone cu USB-C. 

Confirmarea nu a venit direct de la Apple printr-un anunț oficial, ci din partea lui Greg Joswiak, vicepreședinte senior Apple pentru Marketing Global. Joswiak și colegul său, Craig Federighi, vicepreședinte Apple pentru inginerie software au acordat un interviu publicației The Wall Street Journal, care a fost publicat și pe Twitter. 

În momentul în care Joswiak a fost întrebat dacă Apple va înlocui Lightning cu USB-C, acesta a declarat că „Evident, va trebui să ne conformăm. Nu avem de ales.” În ceea ce privește data lansării unui nou iPhone cu USB-C, Joswiak nu a dezvăluit niciun detaliu concret. Tot ce știm este că va trebui să se întâmple neapărat până în anul 2024 și că “europenii dictează calendarul pentru clienții europeni.”

Acum că avem confirmarea pentru Uniunea Europeană, mai rămâne totuși o întrebare la care cei doi reprezentanți Apple s-au ferit să răspundă momentan: schimbarea se va aplica doar pentru Europa sau noile iPhone-uri cu USB-C vor fi disponibile la nivel global?

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.