Starlink este disponibil în România. Cât costă abonamentul?

Serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX este acum disponibil pentru comenzi și în România, însă livrarea se va realiza abia în 2023. 

Noul serviciu de internet promite să livreze o viteză de download de până la 250 Mb/s și latență redusă. Starlink a primit licența de furnizare din partea ANCOM (Autoritatea Naționala de Management și Reglementare în Comunicații) la începutul lunii martie, însă până acum nu am avut prea multe informații despre livrare, costuri și modul de implementare. 

Cât costă Starlink? 

Dacă îți introduci adresa pe site-ul starlink.com, vor fi afișate în RON atât prețul hardware-ului, al livrării, cât și cel al abonamentului lunar:

  • Antena Starlink: 3.200 RON
  • Cost livrare: 410 RON
  • Abonament: 529 RON/lună

În cazul în care vrei să plasezi comanda încă de pe acum, va trebui să achiți în avans echivalentul abonamentului pe o lună (529 lei). Atenție însă, este specificat și pe site că livrarea se va realiza anul viitor, pe principiul ‘primul venit primul servit.’ 

Prețurile sunt destul de piperate dacă le comparăm cu cele ale abonamentelor clasice la internet prin fibră optică, însă bineînțeles, nu vei avea nevoie de Starlink în orice situație. Serviciul se adresează în special utilizatorilor care au nevoie de internet în zone izolate, lipsite de astfel de servicii, cum ar fi refugiile din vârf de munte, cabanele din pădure sau satele îndepărtate care nu au acoperire din partea operatorilor deja existenți. Așa că de acum chiar vei putea accesa internetul de oriunde. Starlink și laptop să ai.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.