Student sau elev pasionat de tech? Evenimentul online IT Marathon este pentru tine

Liga Studentilor Facultății de Automatică și Calculatoare Iași organizează în perioada 16-17 aprilie cea de a zecea ediție a competiției IT Marathon, eveniment național ce le este adresat studenților și elevilor pasionați de programare și tehnologie.

Este vorba despre un eveniment de tip maraton care încurajează participanții să-și demonstreze aptitudinile din domeniul IT, și să își dezvolte capacitatea de a lucra în echipă și de a găsi soluții creative la sarcinile din concurs.

Martonul se desfășoară online, iar secţiunile maratonului sunt:

  • Desktop & Mobile Applications
  • Web Development
  • Design

Așa cum o sugerează și conceptul de maraton, fiecare secțiune se desfășoară sub forma unui maraton de 12 ore. Participanții, ce vor lucra în echipe de câte 3 (te poți înscrie individual sau direct cu o echipă de maximum 3 persoane), vor trebui să răspundă într-un mod cât mai inovativ la o temă propusă de către companiile partenere în colaborare cu reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare.

La toate cele 3 secțiuni de mai sus, pot participa atât studenți, cât și liceeni, însă mai există și o categorie destinată exclusiv elevilor de liceu, denumită Junior Dev. Aceasta se va desfășura fizic, la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași, iar problemele vor fi similare celor de la olimpiadele de informatică.

Scopul secțiunii Junior Dev este stimularea creativității, a gândirii logice și a competitivității elevilor de liceu, iar marele premiu este, atenție, un loc la Facultatea de Automatică și Calculatoare! Câştigătorii acestei secțiuni sunt desemnaţi de un juriu format din reprezentanţii facultăţii, ce urmăresc atât calitatea soluţiilor, cât și originalitatea acestora.

Atenție, înscrierile se fac până pe 6 Aprilie, ora 23:59. Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial: https://itmarathon.lsaciasi.ro/

Nu pot decât să aplaud faptul că acest eveniment are o deschidere atât de mare către pasionații de IT din rândul liceelor și facultăților (din toată țara!), și sper la cât mai multe evenimente de acest gen. Dacă ești licean sau student pasionat, nu ezita. Sunt sigur că va fi o experință super.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.