Mionix reîmprospătează mouse-urile Naos, Avior și Castor

Producătorul suedez de periferice Mionix, considerat dat uitării pentru o vreme, a revenit la viață. Modelele Naos, Avior și Castor se întorc în ediții Pro, alături de noile mousepaduri Alioth.

Conducerea pare a fi aceeași, dar cu capital nou. Compania și-a actualizat site-ul web cu un design proaspăt și a anunțat noi produse; trei modele de șoareci și o linie de mousepad-uri — ambele de gaming, evident.

Linia de mouse-uri vede realizată sintagma „ne-am întors!” prin reîmprospătarea modelelor populare deja existente. Acestea includ Naos Pro, Avior Pro și Castor Pro.

Mionix mouse

Bazate pe designul vintage în comparație cu rozătoarele moderne de top, Mionix pariază că vor scoate bani frumoși de pe urma îmbinării formelor clasice cu caracteristicile și componentele moderne. Printre acestea se numără:

  • Senzor PMW-3370 de până la 19.000 DPI, 400 IPS, accelerație 50G, timp de răspuns 1 ms și 12.000 FPS
  • Switch-uri Kailh durabile de până la 80 de milioane de clickuri
  • Cablu textil ultra-flexibil de 1,8 m
  • Patine cu frecare redusă realizate din PTFE 100%
  • O senzație de scroll distinctă cu encoderul Alps
  • Setări și optimizări personalizabile în software

Un aspect neglijat în anunțul oficial este greutatea fiecărui model. Niciun model de mouse gaming Mionix nu a fost vreodată foarte ușor, ele ajungând în general la aproximativ 100g. Astăzi, trendul merge către modele din ce în ce mai ușoare; șoarecii cu fir moderni sunt de obicei promovați drept  <75g.

Ca stil, Mionix a revenit în totalitate — cum era de așteptat — la jachete sobre. Cei trei șoareci Pro sunt acoperiți fiecare cu înveliș UV negru și prezintă doar două lumini rgb reglabile individual pentru a adăuga puțină culoare întregului. Poate că esența Mionix se află în locul potrivit, dar mai are timp să prindă piața din urmă? Piață care merge treptat către periferice mai colorate?

Mionix Alioth

Gama de mousepaduri introduce seria Alioth, care se întinde de la dimensiunea 4:3 „M”, până la „4XL” pentru întregul birou:

  • M (370 mm x 320 mm)
  • L (460 mm x 400 mm)
  • XL (900 mm x 400 mm)
  • 2XL (1.200 mm x 500 mm)
  • 3XL (1.400 mm x 600 mm)
  • 4XL (1.600 mm x 800 mm)

Toate au o înălțime de 3 mm. Suprafața este realizată din pânză țesută cu margini cusute, în timp ce partea inferioară este din cauciuc natural antiderapant. Acestea prezintă, de asemenea, rezistență la scurgeri.

Și, în final, iată și prețurile sugerate de producător:

  • Naos Pro: $79.99 (335 lei)
  • Castor Pro: $79.99 (335 lei)
  • Avior Pro: $79.99 (335 lei)
  • Alioth:
    • M: $16.99 (71 lei)
    • L: $22.99 (96 lei)
    • XL: $45.99 (192 lei)
    • 2XL: $59.99 (251 lei)
    • 3XL: $69.99 (293 lei)
    • 4XL: $79.99 (335 lei)

Puțină istorie Mionix

Mionix și-a construit o oarecare reputație în rândul gamerilor prin 2007. În special la șoareci a reușit brandulul suedez să câștige un public fidel. Atât gamele Naos, cât și cele Avior au fost sărbătorite pentru design-urile simple și pentru raportul preț-performanță rezonabil.

La începutul anului 2010, părea să aibă lumea la picioarele lor. Șoarecii lor de gaming câștigau premiu după premiu, iar tastaturile lor mecanice erau și bogate în funcții, și disponibile la prețuri accesibile — pe vremea când prețurile abia începeau să se umfle dincolo de bugetul confortabil al celor mai mulți jucători de PC. Apoi … ceva s-a stricat.

mionix candy

Înainte ca Mionix să „dispară” în jurul anului 2018, a lansat o altă serie de șoareci; mouse-uri și tastaturi reînnoite în tot felul de nuanțe pastelate strălucitoare. O postare pe Reddit din 2020 a sugerat polemici interne, posibilul rezultat al noii direcții pe care a văzut-o gama lor de periferice — devenind mai „Candy Colored” într-un efort de a atrage un public general.

Această lovitură nu-prea-subtilă a contulului oficial Mionix de la sfârșitul postării a indicat certitudinea conflictului:

Actualizăm atât hardware-ul cât și software-ul la șoareci și lucrăm și la produse noi!

Dar, cel mai important: toate vor veni în negru.

Brandul de atunci pestriț al companiei pare să fi expirat – pe rețelele de socializare, un Mionix acum mai auster spune în repetate rânduri că vrea să „revină la originile sale”.

Pe aceleași platforme sociale, Mionix măsoară des prin polluri ceea ce ar dori gamerii de la brand. În plus, nu numai că citează adesea șoareci, dar vorbește și despre „viitoarele tastaturi”.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.