Dezvoltatorii Frostpunk 2 denunță escrocii care listează jocul la precomandă înainte ca prețul să fie măcar anunțat

11 Bit Studios a scos la iveală pe Twitter practicile ilicite ale distribuitorului Kinguin care a dat startul precomenzilor de Frostpunk 2 înainte de anunțul vreunei date de lansare sau al unui preț oficial.

Ironia sorții face ca primul trailer al jocului să se încheie cu un individ despuiat îngenunchind în gerul ultimului oraș de pe Terra. Legat la mâini și însemnat în gudron cu „LIAR” pe piept, omul e pedepsit pentru suferința și promisiunile deșarte inspirate cetățenilor orașului. În aceeași manieră poate fi privit și vânzătorul de chei inexistente de Frostpunk 2 de pe Kinguin (listat la 160 de lei în momentul redactării).

11 Bit au ocărât falsa listare, menționând clar că nici măcar studioul însuși nu cunoaște încă data oficială de lansare, cu atât mai puțin să pună chei digitale în circulație:

Unii subliniază faptul că aceasta reprezintă o practică obișnuită a „pieței gri”; vânzătorii terți pun cheile de precomandă pe piață pentru titlurile ce urmează să apară — în ciuda faptului că nu au chei disponibile în respectivul moment — apoi ajung să-și onoreze „promisiunea” când jocurile chiar se lansează.

G2A este un exemplu de distribuitor de coduri care activează oarecum într-o zonă gri, iar cheile care sunt vândute pe site nu au neapărat o proveniență legală. Kinguin funcționează în aceeași manieră ca G2A, deci faptul că există dubioși care vând chestii pe care de fapt nu le dețin nu ar trebui să surprindă pe nimeni.

Frostpunk 2 este în prezent în faza de dezvoltare și va veni pe sistemele de gaming ale fanilor (momentan, jocul a fost anunțat doar pe PC) atunci când… va fi gata.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.