Căutăm redactor pasionat de gaming și tech. Te-am găsit?

Ești mereu la curent cu cele mai noi informații din gaming și tehnologie? Ești omul spre care se îndreaptă toți cei din jur atunci când au nevoie de un sfat pentru o achiziție de gadget? Îți place să împărtășești cunoștințele tale cu ceilalți? Meseria de jurnalist gaming&tech ți se pare un dream job?

Cred că trebuie să vorbim.

Un pic de context

Am pornit proiectul Overheat în 2006. Ne-am asumat atunci misiunea de a informa și a introduce cât mai multe persoane în această lume atât de fascinantă.

După aproape 15 ani în care am promovat lucrul pe bază de voluntariat (noi înșine lucrând în același fel), ne putem lăuda cu faptul că prin echipa noastră au trecut zeci de persoane pasionate care, în urma experienței de lucru voluntar la Overheat.ro, au reușit să se facă remarcate și să își înceapă apoi cariera mult visată. Găsim foști redactori Overheat peste tot, de la site-uri importante de știri gaming&IT și până la companii de PR, producători de jocuri precum Ubisoft sau EA, sau chiar în magazine online, în funcții ce necesită expertiză în gaming.

Dar pentru că vrem să trecem trecem la următorul nivel în evoluția Overheat, a venit momentul să dăm un reboot. Ne dorim o echipă stabilă și motivată să producă articole de calitate, așa că suntem în căutare de colaboratori care să facă parte din echipa noastră pe termen lung. Oameni care să ne ajute să generăm content de calitate în fiecare zi. Oameni alături de care Overheat să se dezvolte tot mai mult, astfel încât să ajungă sursa nr. 1 de știri de gaming & tech din România. O sursă credibilă, onestă și totodată cool.

Ca un prim pas în această direcție, ne aflăm în căutarea unei persoane care să aibă același spirit pasionat pe care îl avem și noi.

Simți că te încadrezi în descriere? Super! Ai putea fi primul nostru colaborator pe termen lung.

Ce presupune postul de redactor Overheat.ro

În primul rând, va trebui să publici 4 articole pe zi (în general știri despre gaming, gadget-uri, tech, geek stuff), de luni până vineri. Estimăm timpul de lucru zilnic la 1-2 ore. Numărul de articole zilnice poate fi redus temporar atunci când în paralel lucrezi la un material de alt tip (ex: interviu/review/ghid/feature).

Uneori vei primi o listă cu subiectele și tipurile de materiale pe care le dorim realizate. Dar, de obicei, vei consulta singur site-urile internaționale de știri de gaming&tech, vei alege în fiecare zi subiectele cele mai interesante pentru publicul Overheat.ro și le vei transpune în articole atrăgătoare și calitative.

Toate articolele pe care le vei publica vor trebui să respecte următoarele condiții esențiale:

 • Vor avea o lungime de minimum 200 de cuvinte;
 • Vor fi corect scrise gramatical și vor conține diacritice;
 • Vor include cel puțin o imagine relevantă;
 • Vor fi 100% originale, adică nu vor conține elemente copiate sau traduse mot-a-mot de pe vreun alt site, cu excepția citatelor.

Dincolo de știri, uneori va trebui să redactezi ghiduri (ex: cum sa activezi o anumită funcție în Windows, cum să optimizezi un anumit joc etc), iar alteori vei testa jocuri sau produse pentru a scrie review-uri despre ele (jocurile vor rămâne ale tale). Dacă te consideri pregătit să scrii și alte tipuri de articole, chiar încurajăm acest lucru.

Ce oferim?

La început, cam tot ce ți-ai dori de la un mic job part-time. Sperăm să îl putem transforma împreună într-un job full-time pentru tine, lucru care se poate întâmpla în funcție de performanțele articolelor pe care le scrii.

 1. Flexibilitate și dezvoltare continuă
  • Lucrezi oricând – Lucrezi 1-2 ore pe zi, în orice moment al zilei;
  • Lucrezi de oriunde – Nu trebuie să te deplasezi nicăieri;
  • Te ghidăm constant astfel încât să înveți să creezi conținut tot mai atrăgător;
  • Comunicare permanentă – Suntem întotdeauna disponibili să-ți oferim răspunsuri sau sfaturi atunci când întâmpini dificultăți.
 1. Beneficii materiale
  • O sumă lunară;
  • Bonusuri periodice în funcție de performanță;
  • În cazul în care vei redacta recenzii de jocuri, jocurile rămân ale tale pentru totdeauna.
 1. Alte beneficii
  • Te vei putea face remarcat în domeniul tău de interes și vei fi beneficia de reputația noastră ca publicație de încredere, cu o activitate de 15 ani;
  • Vei avea Overheat.ro ca experienţă profesională în CV-ul tău – dacă suntem contactaţi de un viitor angajator, îi vom oferi informaţii despre cât de tare, creativ şi organizat eşti;
  • O rampă de lansare, un mod de a câștiga experiență într-un mod plăcut, dar și de a cunoaște noi orizonturi. Mulțumită experienței de la Overheat, foarte mulți dintre membrii echipei au reușit să obțină joburi full-time mult dorite în domenii precum gaming-ul, IT-ul, organizarea de evenimente sau comunicarea;
  • Parteneri de multiplayer. Și prieteni.

 

Despre candidatul pe care îl căutăm

Indiferent de vârstă și sex, persoana potrivită trebuie să-și dorească să lucreze în domeniu și să considere acest job o modalitate de a-și împlini un vis și nu doar o sursă de venit suplimentar.

Credem că postul se potrivește cel mai bine unei persoane la început de carieră, care este creativă, pasionată de scris și este în permanență la curent cu gamingul și tehnologia. Totodată, persoana trebuie să fie organizată și serioasă, adică să își respecte angajamentul de a publica articolele convenite, la momentul convenit.

Viitorul nostru colaborator trebuie să aibă capacitatea de a înțelege și explica diverse concepte tehnice, dar și de a realiza review-uri despre jocuri, hardware și gadget-uri.

Nu este necesară experiența profesională, însă este importantă capacitatea de a scrie corect în limba română, dar și cea de a înțelege la un nivel avansat texte scrise în limba engleză.

 

Cum aplici

Trimite-ne un mail pe [email protected] cu subiectul ”Redactor Overheat” și spune-ne:

 • de ce crezi că ai fi potrivit pentru postul de redactor;
 • de ce ești interesat de acest post;
 • ce crezi tu că ar trebui să facă Overheat.ro pentru a deveni cel mai popular site românesc de content despre gaming și tehnologie;
 • care sunt așteptările tale financiare.

De asemenea, te rugăm să atașezi un CV și să redactezi o știre din gaming (min. 200 cuvinte, diacritice) pe care o consideri importantă în ziua respectivă. Te rugăm să menționezi și sursa/sursele folosite.

Termenul limită pentru a aplica este luni, 9 august 2021, ora 23:59.

Ulterior, pentru persoanele selectate, va urma o scurtă perioadă de probă (plătită), în urma căreia vom alege un singur candidat.

Îți dorim succes și te așteptăm în echipa noastră!

 

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.