Sunet perfect la TV indiferent de camera în care este așezat? Samsung a făcut posibil asta cu seria Neo QLED

Samsung a anunțat ieri că produsele sale din gama Neo QLED au devenit primele televizoare din industrie care primesc certificarea de optimizare spațială a sunetului din partea Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE).

Ce înseamna certificarea VDE?

Înseamnă că te poți bucura de aceeași experiență sonoră, indiferent care este locul în care preferi să te uiți la TV, de la camera de zi sau dormitor, până la terasă. Certificarea VDE pentru optimizarea spațiala a sunetului se acordă produselor care oferă o experiență sonoră consistentă, indiferent de mediul înconjurător.

Pentru a reduce variațiile sunetului, Samsung a adăugat caracteristica SpaceFit Sound la televizoarele LED din seria Neo QLED, permițând produselor sale să ofere o experiență sonoră compatibilă cu un mediu standard de ascultare.

Cum funcționează mai exact?

Noile televizoare Neo QLED au microfoane încorporate care vor detecta existența unor elemente din mediul înconjurător, precum perdelele, covoarele și pereții, care pot afecta sunetul emis. De exemplu, atunci când televizorul recunoaște absorbția sunetului de joasă și înaltă frecvență de către covorul din sufragerie, de exemplu, acesta își calibrează sunetul difuzat în mediul înconjurător prin creșterea acestor frecvențe sonore.

Când televizorul este așezat aproape de perete, sunetul basului poate fi distorsionat, din cauza spațiului limitat între perete și televizor. „SpaceFit Sound” poate recunoaște problema, întărind emisia basului pentru a oferi un sunet mai clar. Cool, nu?

Și cum în ziua de astăzi simțim nevoia să avem câte un televizor în fiecare camera, chiar și în bucătărie, este important să avem un sunet bun. Iar dacă înainte trebuia să îți configurezi manual partea audio, acum „SpaceFit Sound” o face pentru tine, deoarece recunoaște automat mediul în care este amplasat televizorul.

Sunetele care se reflectă de pereții, tavanele și podelele din jur sunt mult mai puternice decât sunetul pe care îl auzim în mod direct. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot simți diferit sunetele emise de același produs în funcție de dimensiunea și forma unică a spațiului de locuit și a materialelor din care sunt construiți pereții.
„SpaceFit Sound optimizează sunetul conținutului urmărit prin analiza mediului înconjurător al utilizatorului. Ceea ce ne dorim este ca utilizatorii noștri să se bucure de propriul televizor la capacitate maximă”, a declarat Younghun Choi, EVP și șeful echipei de cercetare și dezvoltare a afacerilor vizuale de afișare la Samsung Electronics.

Tu câte televizoare ai în casă și cât de mult te deranjeaza sunetul imperfect al acestora?

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.