Comic Con Highlight: Samsung și noul monitor curbat de 240Hz

Acum două weekenduri, pasionații de gaming, benzi desenate și cultură pop s-au adunat la Romexpo pentru o nouă ediție a evenimentului East European Comic Con.

Fiind cel mai important eveniment de acest gen din peisajul românesc, o mulțime de branduri mari se implică și creează standuri mărețe și pline de activități dedicate zecilor de mii de vizitatori. Iar unii dintre expozanți decid să surprindă oaspeții și mai mult, oferindu-le șansa de a testa anumite produse în premieră.

Acesta a fost și cazul standului Samsung de la East European Comic Con, unde a fost prezentat în premieră monitorul CRG5 de 27 de inci, adică primul monitor curbat din lume cu frecvența de 240hz și compatibilitate G-Sync.

Iată și un clip cu standul celor de la Samsung unde puteți observa atât atmosfera din stand, cât și noul monitor încă nelansat:

La nivel mondial, aceasta a fost a doua oară în care Samsung a prezentat public acest model de monitor, prima oară fiind în Las Vegas (în cadrul CES), înainte ca monitorul să fie certificat G-Sync.

Spre deosebire de uriașul CHG90 pe care vi l-am prezentat anul trecut, noul CRG5 de 27” păstrează un raport de aspect obișnuit și aduce un refresh rate uriaș de 240 Hz, ceea ce reprezintă o premieră absolută pentru segmentul de monitoare curbate.

Mai știm că monitorul are o rezoluție Full HD și că va apărea pe piață cândva în trimestrul III, iar după ce l-am văzut în realitate ne declarăm deja fani ai modelului și credem că acest monitor ar putea fi un adevărat hit, dacă prețul va fi unul corect.

Dincolo de acest monitor, în standul celor de la Samsung a fost prezent și monitorul CHG90 despre care am amintit mai sus, dar și alte câteva surprize delicioase. De exemplu, într-o zonă a standului gamerii se puteau juca pe un televizor modular uriaș (The Wall) care poate crește în dimensiune în funcție de numărul de module (mini-panouri) MicroLED conectate.

Un colț interesant a fost cel dedicat experienței custom Samsung Gear VR, unde un scaun motorizat îl învârtea (la propriu) pe cel ce purta casca VR, augmentând experiența. Chiar și Deliric (vezi interviu overheat.ro) a ținut să încerce minunea.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.