Diablo Immortal – Să fi călcat Blizzard pe bec?

Mare forfotă a fost anul acesta la BlizzCon… După mari laude aduse viitorului Warcraft III: Reforged, s-a lăsat în schimb cu tăcere stânjenitoare și mici chiote pe ici, pe colo, odată ce a venit rândul lui Diablo Immortal să urce pe scenă. Se pare că portarea pe telefoanele inteligente a celebrei francize dark fantasy nu prea s-a ridicat la înălțimea așteptărilor fanilor ce salivau după un remaster pentru Diablo.

StarCraft: Remastered a reprezentat un succes considerabil, Warcraft III: Reforged se vrea a fi răsplata de pe urma răbdării de care au dat dovadă fanii, așa că normal ar fi ca și iubitorii Diablo să primească ceva asemănător,nu? Diablo 4? Nah. Diablo Remastered? Ciu-ciu! Așa că Blizzard Entertainment a servit pe tavă versiunea pentru iOS și Android a simulatorului de hăcuit draci, versiune intitulată Diablo Immortal.

Immortal de la nemurirea modelului freemium al jocurilor pe smartphone-uri? Cine știe, dar în mod cert titlul a semănat notă discordantă în relația public-companie-dedicată-creării-celor-mai-bune-experiențe-de-gaming-vreodată (ca să cităm motto-ul Blizz), fiind primit ulterior de către audiență printr-o tăcere rușinoasă, urmată de câteva exclamații politicoase. La naiba, până și echipa s-a fâstâcit și s-a văzut nevoită și improvizeze un speech motivațional înainte de a spăla putina.

O situație destul de incomodă, fără îndoială, și nu cred că am văzut o asemenea ostilitate de când Call of Duty: Infinity Warfare și-a postat trailerul…Totuși, Blizz au avut bunul simț să ofere lui Diablo Immortal câteva părți noi, precum antagonistul Skarn, odinioară unul din cei mai de încredere locotenenți ai lui Diablo. Mai un conținut adăugat constant, mai o schemă de control intuitivă,alea alea, Immortal promite că măcelul din Sanctuar se va afla la îndemâna oricui.

Personal, sunt curios și intrigat în legătură cu acest joc, dar nu îmi pot reține regretul cu privire la decizia companiei. Nu e ca și cum oricine poate descărca gratuit clone de Diablo precum cunoscutul Dungeon Hunter 5. Pur și simplu, un joc cu o asemenea tradiție nu își poate atinge potențialul maxim doar printr-o strategie de marketing eșuată. Poate că cei de la Blizzard au gândit prea în perspectivă dorințele fanilor (cu toate gândurile bune,să fim clari!) și au eșuat în a citi mințile jucătorilor.

Asta e tot? Să-și fi dat Blizzard cu tesla de câteva milioane de dolari în adâncimea popularității pe care o are seria Diablo? Va fi Immortal doar un alt joc pentru smartphone care își injectează reclama în venele altor joculețe Android sau iOS…? Adevărul e că e greu să te menții în top an de an…Mă simt eu însumi prost și îmi crapă obrazul de rușine, mai ales după ce reacție a avut publicul…Nu ne rămâne decât să așteptăm, să așteptăm și să tot așteptăm…Oh, și poate să ne pre-înregistrăm pentru joc și să aflăm mai multe despre el aici!

https://www.youtube.com/watch?v=lUkPkOq4BdY

Carol Zafiriadi
Carol Zafiriadihttps://www.overheat.ro/
Unii se gândesc la A Doua Venire a lui Iisus când îl văd, alții îl botează gamer incurabil,restul îl tot întreabă când le aduce niște salam Caroli. Trăind printre metale grele și pixeli, acest individ practică butonatul RPG-urilor și cititul de manga atunci cand nu pierde vremea cu elucidarea misterelor Universului. Abia ai auzit de el, dar ți-a devenit cel mai bun partener de construit Lego! Pus sub urmărire generală pentru umor deosebit de sec.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.