Amazon lucrează la serialul Lord of the Rings!

A trecut ceva vreme de când Legolas al lui Orlando Bloom se credea în Super Marios Bros și sfida legiuni de Uruk-Hai pe la Helm’s Deep. S-au scurs vreo 18 ani de când Gandalf îi striga Balrogului ca nu o sa treacă examenul vieții, ca mai apoi să se respawneze exact când Frăția Inelului avea mai mare nevoie de el.

La naiba,parcă și de Hobbit îmi este dor. Peter Jackson și-a facut binișor temele atunci când s-a gândit sa ecranizeze operele unuia din cei mai mari scriitori din istorie, și anume J.R.R. Tolkien. Însă aproape nimeni și nimic nu scapă din ghearele conglomeratelor corporatiste ale secolului 21 (ma uit la tine, Netflix!).

Poate suna cam distopian, ce-i drept, dar serialele produse de Netflix răsar ca ciupercile după ploaie, și nu știu dacă asta e bine sau de rau. Fiindcă îmi dau seama că te-ai prins despre ce este vorba în știrea asta, o să ți-o zic pe șleau: o să avem parte de un serial Lord of the Rings! Și, surprinzător, nu va fi produs de Netflix, ci de Amazon. Nu mi-o luați în nume de rău, dar slavă Domnului!

Viitorul serial este scris și produs în colaborare cu Societatea Tolkien, sau Tolkien’s Estate, deci un material ”ca la carte” (v-ați prins??). Ca showrunneri vor lua atitudine JD Payne și Patrick McKay (Godzilla vs Kong, Star Trek 4, dacă vă amintiți), iar, ca șef de trib, Jennifer Salke se va ocupa de o minuțioasă documentare în legătură cu lumea fantastică a lui Tolkien.

Desigur, ea va fi ajutată de către Simon Tolkien, nepotul regretatului autor. Moștenirea Pământului-de-Mijloc a fost transmisă lui Christopher Tolkien, odrasla scriitorului. De ceva vreme, Christopher s-a ocupat de tot ce ține de manuscrisele și de lucrările neterminate ale tatălui, dar cum și acesta e pe cale de ”a apuca suta”, responsabilitatea îi revine mai tânărului Simon.

Întreg castingul (în cadrul căruia Sir Ian McKellen, dragul nostru Gandalf, dorește să se infiltreze) este încântat să lucreze la o asemenea aventură de proporții epice, dar e posibil să-i cam usture buzunarele pe cei de la Amazon, care au semnat în 2017 contractul pentru producerea serialului și ș-au luat la revedere de la vreo 250 de milioane de dolari. 

Între timp vor fi și chiriași ai Warner Bros și Tolkien’s Estate pentru costuri ce se vor ridica,cel mai probabil, la un miliard de dolari. Și nu, Peter Jackson nu va fi implicat în aceste demersuri. Acesta și-a exprimat doar entuziasmul și interesul pentru direcția în care se va îndrepta serialul.

Momentan, Amazon a semnat contractul pe o perioadă de 5 sezoane, și circulă zvonul că povestea serialului se va concentra pe tinerețea lui Aragorn, deși se pot lua în calcul și alte teme majore regăsite în majoritatea operelor lui John Ronald Reuel Tolkien. Eu încă sper să se pună mai mult accentul pe mitologie și pe ființe supranaturale.

Ca dată de lansare, se estimează undeva în jurul anului 2021. Până atunci, voi sta lipit de monitor pentru eventuale detalii ! Sau nu sunt eu un împătimit al imaginarului lui Tolkien care vrea să-și dea licența pe așa ceva!

[Vești culese cu grijă de la Den of Geeks și de la NME ]

Carol Zafiriadi
Carol Zafiriadihttps://www.overheat.ro/
Unii se gândesc la A Doua Venire a lui Iisus când îl văd, alții îl botează gamer incurabil,restul îl tot întreabă când le aduce niște salam Caroli. Trăind printre metale grele și pixeli, acest individ practică butonatul RPG-urilor și cititul de manga atunci cand nu pierde vremea cu elucidarea misterelor Universului. Abia ai auzit de el, dar ți-a devenit cel mai bun partener de construit Lego! Pus sub urmărire generală pentru umor deosebit de sec.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.