[REVIEW] Monitor ASUS ROG Strix XG27V

Unul dintre cele mai importante electronice când vine vorba de gaming este clar monitorul. Rezoluția și calitatea imaginii pot îmbunătăți semnificativ experiența oricărui joc video, iar design-ul unui monitor, dacă este realizat cum trebuie, poate să transforme cel mai banal birou de gamer într-un adevărat centru de comandă.

Subiectul review-ului de față este, după cum v-ați putut da seama din rândurile de mai sus, un monitor de gaming: monitorul ASUS Republic of Gamers Strix XG27V mai exact.

Display-ul propriu-zis al monitorului folosește tehnologia VA, este curbat, vine cu diagonală de 27 inch, are o rezoluție de 1920×1080 Full HD, o rată de refresh de 144 hz și un input lag de 4 ms.

În spatele acestui display de calitate putem găsi 4 butoane și un mini-joystick pentru HUD-ul de selecție al monitorului. Tot în partea din spate găsim și I/O-ul acestui device. Strix XG27V are un port HDMI, un Display port, DVI-D si un jack de 3,5 mm pentru căști.

În setările monitorului de la Asus putem găsi o varietate de moduri de imagine menite să schimbe caracteristicile vizuale în funcție de natura activității întreprinse de utilizator.  Avem moduri standard precum Cinema pentru filme, sRGB pentru editare, dar si moduri dedicate unor anumite genuri de jocuri video: Racing, RTS/RPG, FPS sau MOBA.

Acest monitor nu numai că vine în ajutorul gamerilor care au nevoie de un display de calitate pe care să joace jocurile lor preferate, dar reușește să arate impecabil grație luminilor Aura RGB prezente pe acesta. Iluminarea este disponibilă în două zone ale monitorului: un inel în partea din spate a monitorului și una în piciorul monitorului.

Cea din urmă se numește Light Signature și permite utilizatorului “să își proiecteze” pe birou logoul ROG atunci când folosește monitorul. În plus, designul piciorului îi permite posesorului să înlocuiască logoul ROG cu un semn sau simbol personalizat, aducând o notă de personalitate monitorului.

Specificațiile de top ale acestui monitor, alături de design-ul și de construcția sa premium, mă încurajează să îl recomand cu desăvârșire pasionatilor de jocuri pe PC.

Silviu Pârvu
Silviu Pârvuhttps://www.overheat.ro/
Ziua e redactor la Overheat, iar noaptea este Batman. Individul se consideră înțelept precum Obi-Wan, șarmant asemeni lui Ezio, răzbunător precum Kratos și misterios ca însuși Cavalerul Negru. Îi plac filmele și cărtile bune, comics-urile, electronicele fel de fel, muzica rock și rap și iubește fetele care știu că pentru a fura inima unui băiat au nevoie de un cuțit. Cel mai grav dintre toate? Se intitulează "gamer"!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.