Ryzen Threadripper este cea mai bună “glumă” a anului 2017

Anul acesta a fost foarte productiv pentru industria hardware, iar sub lumina reflectoarelor s-au aflat cei de la AMD cu noile procesoare și plăci video prin intermediul cărora au revenit în luptă cu giganții Intel și NVIDIA. Seriile Ryzen și RX au atras foarte mulți oameni în tabăra roșie oferind un raport calitate/preț asemănător sau mai bun decât al competitorilor.

Printre cele mai interesante lansări ale anului se numără însă Ryzen Threadripper, o serie de monștri formată din trei procesoare. Mezinul familiei este 1900X care are “numai” opt nuclee și 16 thread-uri, urmat de 1920X care are 12 nuclee. Balaurul celor de la AMD este însă 1950X, o arătare cu 16 capete, fiecare cu câte două mâini, sau ca să fiu mai tehnic, 16 nuclee care însumează 32 de thread-uri. Prețul pentru 1950X este de 1000 de euro și acesta s-a dovedit a fi mai bun decât noul Intel Core i9 7900X.

Dar cum ați reacționa dacă v-aș spune că Threadripper nu a fost în plan de la început, ci a fost conceput de câțiva ingineri pe post de proiect secundar? Aceștia au început lucrul la Threadripper încă de pe vremea în care AM3+ era încă în viață și Ryzen era cunoscut doar ca AMD Zen.

Inginerii cu pricina au vrut să creeze un produs “awesome” pe care ei l-ar fi cumpărat dacă ar fi fost disponibil pe piaţă. Pe scurt, Threadripper este un procesor pentru entuziaştii hardware, creat de o echipa mică de entuziaşti hardware care au avut resursele necesare şi susţinere din partea conducerii AMD.

Se pare că au deja succes, Ryzen Threadripper 1950X fiind privit ca cel mai bun procesor disponibil pe piaţă în acest moment şi revenind în Hall of Fame-ul 3D Mark după mulţi ani în care Intel a dominat fără drept de apel acest top. Nu e rău pentru o idee dezvoltată în timpul liber, nu? 🙂

Marinake
Marinakehttps://www.overheat.ro/
Andrei ma cheama, da' lumea imi zice Marinake. Sunt student pe la ceva facultate de jurnalism si imi place sa scriu despre jocuri si tehnologiile prin care ma pot bucura de acestea. Cica stiu si sa cant si sa desenez, dar astea-s irelevante :D
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.