22 de curiozități despre seria Uncharted

August este luna în care Sony Interactive Entertainment și Naughty Dog lansează Uncharted: The Lost Legacy, un spin-off al seriei de jocuri video.

Povestea noului titlu se învârte în jurul  lui Chloe Frazer, una dintre cele mai importante prezențe feminine ale seriei. Aceasta din urmă va fi ajutată de către infama Nadine Ross, lidera mercenarilor Shoreline (personaj negativ în Uncharted 4). Cele două scormonitoare de comori sunt pe urmele unui artefact indian cunoscut și ca Fildeșul lui Ganesh.  Cu ocazia lansării lui Lost Legacy, noi, cei de la Overheat, v-am pregătit o serie de curiozități interesante.

Uncharted

1 . Versiunea japoneză a primului Uncharted a fost cenzurată astfel încât publicul să nu vadă sânge excesiv.

2 . La E3 2006, pe vremea când Uncharted: Drake’s Fortune nu avea încă un titlul oficial, jurnaliștii l-au numit “Dude Raider” grație asemănării izbitoare cu seria Tomb Raider.

3 . Inițialele personajului principal Nathan Drake, N.D., sunt aceleași cu cele ale studioului responsabil prentru seria de jocuri, și anume studioul Naughty Dog.

4 . În trailerul de debut prezentat la E3 2006, Nathan Drake dispunea de o macetă pe post de armă melee.

5 . Harrison Ford, Bruce Willis, și Cary Grant au fost sursele de inspirație pentru crearea lui Nathan Drake, protagonistul seriei.

6 . Costumul de scafandru purtat de Drake în Uncharted 1 este făcut sub brandul Ottsel, nume ce face trimitere la specia personajului Daxter din franciza Jak and Daxter.

7 . Uncharted: Drake’s Fortune a fost primul joc ce includea un Platinum Trophy în lista sa de trofee.

8 . Numele hidroavionului lui Sully este Hog Wild, după un nivel al jocului Crash Bandicoot, joc dezvoltat tot de Naughty Dog.

9 . Conform acestuia, lui Nathan Drake îi este frică de clovni.

10 . Unul dintre cele mai folosite cuvinte din întreaga serie Uncharted este “Oh crap!”, replică pe care Drake o spune mereu când se află într-o situație nefavorabilă.

11 .  Pe parcursul evenimentelor din cele patru jocuri principale ale seriei, Sully a fost împușcat de trei ori: o dată în Uncharted 1 și de două ori în Uncharted 3.

12 . În timpul celor doi ani în care Uncharted 2 a fost în producție, echipa Naughty Dog a consumat peste 30 000 de doze de Cola și o singură sticlă de whiskey.

13 . În primul capitol din Uncharted 3, se poate identifica un ziar al cărui conținut face referire la epidemia cauzată de fungi din The Last Of Us.

14 . Îmbrăcămintea purtată de Drake în deșertul Rub’ al Khali din Uncharted 3 este inspirată de hainele purtate de personajul lui Brendan Fraser în filmul The Mummy din 1999.

15 . Pe parcursul lui Uncharted 4, Nathan poate descoperi trei relicve “ciudate”. Fiecare dintre aceste trei relicve este o referință la un alt joc dezvoltat de studioul Naughty Dog: un pandantiv Firefly din The Last Of Us, un precursor orb din Jak and Daxter și un fruct wumpa din Crash Bandicoot.

16 . În Uncharted 4, alături de portretele unor pirați faimoși din istorie, jucătorul poate vedea și portretul lui Guybrush Threepwood, personajul principal din jocul adventure cu pirați Monkey Island.

17 . Uncharted 4 este singurul joc al seriei ce nu prezintă elemente supranaturale.

18 . Amânarea lui Uncharted 4 pentru anul 2016 a făcut ca jocul să fie primul proiect Naughty Dog cu un ciclu de dezvoltare mai mare de 2 ani.

19 . Uncharted: The Fourth Labyrinth este un roman scris de Christopher Golden în care Nathan Drake și prietenii săi caută legendarul Labirint al lui Daedalus.

20 . Pe lângă cele patru jocuri principale ale seriei, Uncharted a mai beneficiat și de un joc spin-off dezvoltat exclusiv pentru consola portabilă PlayStation Vita.

Intitulat Uncharted: Golden Abyss, acesta a fost dezvoltat de studioul Bend și încă este unul dintre cele mai bune jocuri disponibile pe PS Vita. Tot studioul Bend a mai realizat și un card game pentru PS Vita bazat pe universul jocurilor; acesta din urmă se numește Uncharted: Fight for Fortune.

21 . Uncharted: Eye of Indra este o mini-serie de 4 episoade de tip motion-comic ce servesc drept prequel pentru primul Uncharted. Cele patru episoade însumează aproximativ 20 de minute de content și sunt disponibile pe PS Store.

22 . Adaptarea cinematografică a seriei Uncharted s-a aflat în “development hell” din 2008 până anul acesta când Tom Holland, cunoscut și ca Spider-Man-ul Universului Cinematic Marvel, a fost ales să îl portretizeze pe Nathan Drake în adolescență.

Silviu Pârvu
Silviu Pârvuhttps://www.overheat.ro/
Ziua e redactor la Overheat, iar noaptea este Batman. Individul se consideră înțelept precum Obi-Wan, șarmant asemeni lui Ezio, răzbunător precum Kratos și misterios ca însuși Cavalerul Negru. Îi plac filmele și cărtile bune, comics-urile, electronicele fel de fel, muzica rock și rap și iubește fetele care știu că pentru a fura inima unui băiat au nevoie de un cuțit. Cel mai grav dintre toate? Se intitulează "gamer"!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.