E3 2017 – Ce surprize ne-a rezervat Sony

Conferinţa de anul acesta a celor de la PlayStation a fost una atipică. În primul rând, nu a fost tocmai o conferinţă de presă, ci mai mult o înşiruire de trailere şi de secvenţe de gameplay. Nu s-a vorbit mult deloc, Shawn Layden a fost singurul speaker al evenimentului, acesta făcând o scurtă introducere la începutul evenimentului şi un mesaj de “la revedere” la finalul acestuia. Un alt lucru notabil a fost alegerea Sony ca secvenţele prezentate pe ecran să fie acompaniate de anumite elemente de decor specifice teatrului: o orchestra pentru Uncharted Lost Legacy, zăpadă artificială pentru Horizon şi zombii atârnaţi de tavan pentru Days Gone. Cu toate aceste elemente pozitive, conferinţa Sony nu a fost cu adevărat memorabla datorită lipsei unor titluri surpriză, japonezii alegând să ne prezinte titluri anunţate în trecut, cei drept titluri care arată al naibii de bine în mişcare pe un PS4.

Spider-Man: indisputabilul erou al conferinţei Sony

Apogeul conferinţei Sony a fost prezentarea a 9 minute din gameplay-ul lui Spider-Man, jocul acela misterios anunţat acum un an tot la E3. Dezvoltat de Insomniac Games, Spider-Man PS4 este unul dintre cele mai aşteptate exclusivităţi de PS4 care urmează să apară în 2018. Gameplay-ul acestuia pare desprins dintr-o bandă desenată cu ţesătorul de pânză: sistenul de navigare prin oraş pare implementat bine, iar mecanicile de combat fluide şi intuitive îmi aduc aminte de Batman Arkham Asylum, titlu considerat a fi cel mai prestigios joc cu super-eroi lansat vreodată. Rămâne de văzut cum se va prezenta Spider-Man în momentul lansării şi mai important, rămâne de văzut când mai exact se va lansa acest joc.

God Of War – Kratos şi fiul prin mitologia nordică

Un alt titlu exclusiv anunţat anul trecut la E3 este God Of War pentru PS4. Deşi nu este nici un reboot, dar nici o continuare, povestea jocului îl urmăreşte tot pe Kratos, spartanul sângeros din jocurile precedente. Kratos este tată acum, iar împreună cu fiul său Atreus, cei doi vor explora vasta lumea a mitologiei nordice. Noul God Of War se îndepărtează foarte mult de jocurile precendete, punând accent pe poveste, pe explorare şi schimbând totalmente sistemul de combat. Acest proiect dezvoltat de studioul Santa Monica se va lansa exclusiv pe PS4 la începutul lui 2018.

Days Gone – Motoare şi morţi vii

Days Gone este un joc post-apocaliptic cu zombie dezvoltat de studioul Bend şi anunţat… aţi ghicit… anul trecut la E3. Protagonistul jocului este Deacon St. John, motociclist cu acte în regulă care ia parte, fără voia sa bineînţeles, la apocalipsa cu morţi vii. Cele 7 minute de gameplay se focusează pe mecanica stealth a jocului şi ne arată cum jucătorul poate folosi hoardele de morţi vii în avantajul său. Se pare că zombii umanoizi nu sunt singurii inamici “nemorţi” deoarece secvenţă de gameplay se termină odată cu apariţia unui urs zombie. Days Gone se va lansa exclusiv pe PS4 în… aţi ghicit din nou… în 2018.

Uncharted: Lost Legacy primeşte un nou trailer

Lost Legacy este un spin-off al francizei Uncharted în care jucătorul intră în pielea lui Chloe Frazer, una dintre cele mai importante prezente feminine ale seriei dezvoltate de Naughty Dog. Chloe, împreună cu Nadine Ross (personaj negativ din Uncharted 4) sunt în căutarea unui vechi artefact indian. Uncharted: Lost Legacy se va lansa exclusiv pe PS4 pe 22 august.

Primul expansion pentru Horizon Zero Dawn este aici

Intitulat The Frozen Wilds, primul expansion al lui Horizon Zero Dawn o duce pe eroina Aloy într-o vastă sălbăticie înzăpezită. Expansion-ul urmează să se lanseze anul acesta, însă acestea sunt sigurele detalii care au acompaniat trailerul de debut. Ne amintim că Horizon este unul dintre cele mai de succes jocuri exclusive de PS4 înregistrând peste 3 milioane de unităţi vândute.

https://www.youtube.com/watch?v=J5xsS1WZA54

Activision şi jocurile sale

În cadrul conferinţei Sony au fost prezentate două trailere pentru cele două shootere ce urmează fie publicate de gigantul Activision. Cele două titluri sunt bineînţeles Call Of Duty: WW2 şi Destiny 2. Ambele titluri se vor lansa la finalul anului şi vor beneficia de conţinut exclusiv pentru platforma PlayStation.

Ţineţi-vă bine! Vin multe alte jocuri!

Conferinţa Sony a fost cu şi despre jocuri. De la anunţul unui remake pentru hit-ul Shadow of the Colossus până la cel mai nou proiect marca Quantic Dream, de la jocuri de VR până la Monster Hunter: World şi de la Gran Turismo Sport la un nou joc Marvel vs Capcom; conferinţa Sony a fost plină ochi cu trailere şi secvenţe din cele mai noi jocuri dedicate platformei PlayStation.

 

Silviu Pârvu
Silviu Pârvuhttps://www.overheat.ro/
Ziua e redactor la Overheat, iar noaptea este Batman. Individul se consideră înțelept precum Obi-Wan, șarmant asemeni lui Ezio, răzbunător precum Kratos și misterios ca însuși Cavalerul Negru. Îi plac filmele și cărtile bune, comics-urile, electronicele fel de fel, muzica rock și rap și iubește fetele care știu că pentru a fura inima unui băiat au nevoie de un cuțit. Cel mai grav dintre toate? Se intitulează "gamer"!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.