[REVIEW] SteelSeries Rival 500 – Distruge-ţi rivalii

Când vine vorba de orice fel de joc, pe lângă talent şi dedicare îţi trebuie un rival care să îţi ofere o competiţie palpitantă. SteelSeries ne pun în piele rivalului prin intermediul noului lor mouse, SteelSeries Rival 500.

Este modelul 500 din seria Rival de la SteelSeries, un model dedicat jocurilor MOBA şi RPG cu o multitudine de butoane şi o precizie mare, iar în acest review vom discuta despre performanţele acestui mouse.

Rival 500

Ce avem în cutie?

Ambalajul este unul clasic, din carton, cu un design specific seriei Rival cu o combinaţie între negru şi portocaliu, iar interiorul este protejat de spuma care nu permite conţinutului să se mişte. Şi că veni vorba de conţinut, avem:

  • Mouse-ul
  • Ghidul utilizatorului

                    

Specificaţii tehnice şi construcţie

Specificaţiile, care sunt evidenţiate şi pe cutie şi pe site-ul producătorului, aduc în prim plan senzorul optic PixArt PMW3360 cu zero acceleraţie hardware şi un DPI de 16000. Asta se traduce printr-un input foarte precis care înregistrează şi cea mai mică mişcare. Alături de un pooling rate de 1000hz transmite mişcările la PC aproape instant.

Că şi construcţie, mouse-ul are un design ergonomic proiectat pentru mâna dreaptă. Din păcate nu avem un design ambidextru, dar unele sacrificii au trebuit făcute pentru a putea include atâtea butoane pe un mouse şi a-l face şi utilizabil.

Mouse-ul este realizat dintr-un plastic dur cu suprafaţă mată care nu permite alunecarea acestuia din palmă. Lateralele acestuia sunt acoperite de cauciuc cu o textură plăcută care oferă un grip bun. După cum suntem obişnuiţi deja cu seria Rival, pe partea din spate a mouse-ului avem un backplate din cauciuc care poate fi înlocuit cu unul printat de noi folosind o imprimantă 3D, oferind utilizatorului şansa de a-şi personaliza mouse-ul cu propriul nume.

Un alt lucru care mi-a atras atenţia în mod relativ plăcut, este modulul de vibraţie inclus în mouse. Acesta poate să te atenţioneze printr-un efect similar bătăilor inimii când ai viaţă mică în joc, poate fi setat să vibreze în funcţie de anumite acţiuni, posibilităţile fiind nelimitate şi la latitudinea imaginaţiei noastre.

Experienţa personală

Primul lucru pe care îl observi la acest mouse este faptul că e destul de mare. Fiind un mouse cu un total de 15 butoane, acest lucru este complet normal, iar cei de la SteelSeries au reuşit să “înghesuie” atât de bine un număr aşa mare fără să facă rabat de la calitate sau confort.

Atât butoanele stânga şi dreapta sunt plăcute la atingere şi apăsare, dar şi cele care vin în completarea acestora în partea de sus a mouse-ului. De asemenea, cele 6 butoane laterale sunt relativ uşor de apăsat, dar nu deranjează din momentul în care te-ai obişnuit cu ele.

Sunt un om cu o palmă mare (~20 cm) şi folosesc claw grip, iar acest mouse mi-a picat destul de bine în mâna. Este mare şi destul de greu, dar nu este foarte deranjant mai ales după ce te obişnuieşti cu el. Forma înaltă ajută mai mult un utilizator palm grip de exemplu, dar după maxim două sau trei ore deja mă simţeam bine.

Butoanele laterale au fost puţin cam ciudate la atingere la început deoarece degetul meu mare nu era obişnuit să simtă atât de multe forme diferite, dar după ce am pus funcţii pe acestea şi le-am încurcat de câteva ori, într-un final le-am dat de cap şi mi s-au părut chiar ok implementate.

Alt plus pentru mouse este soft-ul pe care SteelSeries îl pune la dispoziţie pentru download. Cu ajutorul acestui soft poţi controla toate specificaţiile mouse-ului, de la modul de luminare până la vibraţie. Este uşor de folosit şi destul de intuitiv, cât să nu fii nevoit să renunţi după primele 5 secunde pentru a caută pe Google ce nu găseşti.

În ceea ce priveşte performanţa în jocuri, mouse-ul este unul conceput pentru gamerii ce preferă jocurile MOBA, dar l-am testat în câteva titluri din genuri diferite şi o să ofer un mic feedback pentru fiecare:

Counter Strike Global Offensive

Acesta este unul dintre cele mai populare jocuri ale momentului şi unul dintre titlurile în care petrec cel mai mult timp când mă joc. Normal că am încercat acest mouse în acest joc prima oară şi nu m-a dezamăgit. Trecerea de la fostul meu mouse a fost destul de lină şi schimbând sensitivitatea în joc cu una ceva mai mică am reuşit să găsesc un echilibru bun. Senzorul s-a comportat bine în toată perioada în care am folosit mouse-ul şi nu am întâlnit întreruperi sau devieri ale ţintei.

Minion Master

Pentru un indie destul de simplu de jucat, trebuie să ai puţină precizie şi timp de reacţie în unele momente, dar şi aici Rival 500 s-a descurcat de minune. Folosind butoanele laterale am reuşit să pun macro-uri pentru a chema diversele creaturi şi vrăji atunci când aveam nevoie de ele.

Watch Dogs 2

Un joc de explorare presărat cu momente stealth în care precizia face diferenţa dintre un glonţ bine plasat care îţi scoate un adversar din joc, sau o fugă nebună în care eşti urmărit de o întreagă gaşcă de inamici. Timpul de răspuns impecabil nu mi-a făcut probleme şi mi-a oferit o experienţă de joc foarte fluidă. Folosind butoanele laterale am pus comenzi pentru diferitele gadget-uri pe care jocul ţi le pune la dispoziţie şi mi-a uşurat puţin căutarea continuă de butoane pe tastatură, mai ales că folosesc de obicei un controller pentru jocuri de genul.

Un rival pe cinste

SteelSeries deja sunt un brand consacrat când vine vorba de periferice şi asta se vede şi în cazul acestui mouse. Îmbunătăţiri se mai pot face, ca în cazul oricărui produs, dar acestea sunt irelevante în comparaţie cu calitatea şi performanţa pe care le primim într-un preţ cuprins între 365-400 de lei.

Marinake
Marinakehttps://www.overheat.ro/
Andrei ma cheama, da' lumea imi zice Marinake. Sunt student pe la ceva facultate de jurnalism si imi place sa scriu despre jocuri si tehnologiile prin care ma pot bucura de acestea. Cica stiu si sa cant si sa desenez, dar astea-s irelevante :D
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.