AMD Ryzen 7 – informații și prețuri oficiale

Dragi gameri, așteptarea a luat sfârșit! Procesoarele AMD Zen reînvie din nou concurența pe piața de procesoare pentru desktopuri high-end. Oficial procesoarele AMD Ryzen 7 sunt disponibile la precomandă în mai multe magazine și retaileri din toată lumea.

 

“Acum patru ani am început dezvoltarea produselor, nume de cod “Zen” cu scopul de a oferi creșteri de performanță fără precedent și a returna cumpărătorilor posibilitatea de a avea o alternativă in segmentul procesoarelor cu performanțe ridicate,”

a spus Dr. Lisa Su, președinte și CEO, AMD.

“În data de 2 Martie, entuziaștii și gamerii de pretutindeni vor putea vedea noul procesor ‘Zen’ în acțiune, odată cu lansarea gamei de procesoare Ryzen 7 ce readuce la viață piața procesoarelor desktop.”

Noua gamă de procesoare Ryzen 7, au în componență 8 nuclee și 16 thread-uri și sunt create special pentru gameri, creatorii de conținut și pentru entuziaști. Vârful de gamă Ryzen 7 1800X este cel mai puternic procesor pentru desktop cu 8 nuclee și Ryzen 7 1700 este procesorul desktop cu 8 nuclee ce are un consum redus de energie.

Încă de la primele demo-uri Ryzen 7 1800x și-a arătat superioritatea față de Intel Core i7-6900K în teste precum Cinebench 15 multi-threaded și Handbrake test, dar și o performanță vizibilă în jocuri la rezoluție 4K.

Soluțiile de răcire nu au fost lăsate nici ele deoparte, AMD furnizând pentru Ryzen două noi modele Wraith Spire și Wraith Stealth. Acestea vor oferi entuziaștilor performanțe ridicate și silențiozitate, respectând astfel așteptările care există de la brand-ul Wraith.

Totodată apar pe piață placile de bază pe noua platformă AM4. Cele două chipseturi pentru Ryzen se vor numi X370 și B350. Plăcile de bază ca și procesoarele vor fi disponibile începând cu data de 2 Martie.

AMD Ryzen 7 sunt disponibile la precomandă în România la următoarele prețuri:

  • Ryzen 7 1800X – 2549 Lei
  • Ryzen 7 1700X – 1999 Lei
  • Ryzen 7 1700 –  1659 Lei

Game on!

Sursa: [AMD]

Dumbravă Andrei Cosmin
Dumbravă Andrei Cosmin
Ador să îmi petrec timpul în fața PC-ului, dacă mai este loc de un joc cu atât mai bine. Merg pe lozinca PC Master Race, dar nu îmi cad gradele de pe umăr dacă mă voi juca și pe console. Îmi place sa fiu la zi cu informațiile din domeniul IT.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.