10 streameri de urmărit în 2017

Twitch este o platformă de broadcasting relativ recent apărută, dar care a reușit să se impună în această nișă de piață, atrăgând sute de mii de oameni în fiecare zi. Cu sute de streameri jucând la fel de multe jocuri, Twitch oferă calitate și comunitate 24/7, ceea ce reprezintă probabil o imagine a viitorului audiovizualului online – fragmentat, interactiv și incredibil de divers.

Următoarea listă nu este în niciun fel un clasament și nici nu ne punem în rolul de judecători ai calității asupra unor streameri atât de diferiți. În schimb, vă propunem 10 streameri pe care am ajuns să-i cunoaștem și să-i apreciem și care merită din plin să-i urmăriți.

1. Creative Monkeyz

Cunoscuți pentru seria RObotzi, Creative Monkeyz – sau Codin Sebastian Pop și Ramona Cordoș – transmit live aproape zilnic de la ora 22:00 pe Twitch. Dacă de cele mai multe ori îl găsim pe Codin jucând League of Legends, Ramona (NinjaRamo pentru cunoscători) ne îmbogățește zilele de miercuri-joi cu stream-uri creative, în care fie lucrează la un proiect handmade, fie la RObotzi, asta dacă nu decide să facă un stream de gătit ale cărui rezultate Codin le consumă cu plăcere pe stream – o adevărată tortură pentru privitori seara înainte de culcare.

Codin, după propriile spuse, nu este un profesionist în ale LoL-ului. În schimb, el reușește să creeze o atmosferă extrem de primitoare pentru vieweri, cu glume specifice lui și grupului de prieteni apropiați, pe care ajungi să-i cunoști și să-i îndrăgești la fel de mult, sau cu recomandări de filme/cărți/seriale/jocuri. League of Legends nu este singurul joc pe care îl putem vedea pe stream-ul celor de la Creative Monkeyz, deși este recurent. Mai putem urmări jocurile populare ale momentului – Fallout 4, Overwatch, H1Z1 King of the Kill, Battlefield 1 dar și indie-uri precum Stardew Valley, The Long Dark sau jocuri horror (cu lumina stinsă, ocazie în care putem auzi strigătele “masculine” ale lui Codin).

Dincolo de orice, Codin și Ramo sunt oameni extraordinari, deschiși și prietenoși. După o săptămână petrecută urmărind stream-ul Creative Monkeyz te simți parte dintr-o adevărată familie. Și uite așa ajungi să împodobești bradul live, pe stream, înainte de Crăciun.

Audiență medie – 2.500/zi

Similar – LilyPichu, Kentrix (Kenhuzal), Cryaotic

Program de stream – în fiecare zi de la 22:00

Link – https://www.twitch.tv/creativemonkeyz

 

2. Lirik

Probabil unul dintre cei mai populari streameri pe Twitch, Lirik este atipic pentru că nu folosește o cameră. Înarmat doar cu vocea și umorul, el a adunat o bază stabilă de vieweri, iar orice joc pe care el îl joacă ajunge în top 10 pe Twitch după numărul de vieweri. Lirik și-a început ascensiunea către statusul mult-dorit de streamer de succes cu stream-uri de ArmA 3, un simulator de război plasat într-un mediu de tip sandbox. La început un critic dezinteresat al streamerilor de League of Legends, Lirik s-a alăturat părții întunecate a Twitch-ului în ultima vreme, învățând să joace chiar și mult-urâtul LoL.

De obicei acompaniat de prietenii săi în ale streaming-ului – Waffle și Shorty (de asemenea streameri foarte buni) – Lirik reușește să rămână extrem de amuzant seară de seară, uneori folosind un limbaj mai colorat, alteori prin reacțiile sale față de anumite situații limită.

Audiență medie – 30.000/zi

Similar – Stodeh, MANvsGAME, sodapoppin

Program de stream – în fiecare zi de la 19:00

Link – https://www.twitch.tv/lirik

 

3. Radu_HS

Numele lui Radu_HS îți spune cam tot ce trebuie să știi despre el – îl cheamă Radu și joacă Hearthstone. Unul dintre cei mai prolifici jucători profesioniști de HS din România, la 19 ani, Dima Radu a câștigat numeroase competiții de HS (Dreamhack Summer 2014-2016, 250k Archon Team League Championship, Insomnia 56-Truesilver Championship, WEC EU Qualifiers etc.) și își menține un număr ridicat de vieweri pentru un joc al cărui moment de popularitate a trecut de ceva timp.

Mai degrabă serios, Radu are un following compus din jucători entuziasmați de HS, iar pachetele lui sunt copiate și studiate de mulți dintre spectatori.

Audiență medie – 1.000/zi

Similar – TrumpSC, AmazHS și alți jucători profesioniști, nl_kripp

Program de stream – aproape zilnic de la 16:00

Link – https://www.twitch.tv/radu_hs

 

4. Bob Ross

Bob Ross este singurul streamer decedat, cel puțin din câte știm. Idolul artistic al copilăriei pentru foarte mulți oameni datorită emisiunii sale The Joy of Painting care a rulat între 1983 și 1994, Bob a revenit printre noi cu ajutorul înregistrărilor (foarte multe la număr) și a fost repus în drepturile sale de mare star… pe Twitch.

Inițial intenționat a fi un stream continuu cu toate emisiunile sale pentru a-i cinsti amintirea, stream-ul “live” al lui Bob Ross a strâns foarte mulți vieweri constanți, fapt ce a convins echipa Twitch să-l permanentizeze prin transmisii săptămânale, în fiecare zi de luni. Înarmat cu vocea sa calmantă care te împinge în brațele somnului, în timp ce dă viață unor peisaje care în mod straniu sunt captivante. Stream-ul lui Bob este ideal seara, înainte de somn. Chat-ul alăturat stream-ului completează experiența artistică vizuală cu o doză de umor, stafia digitalizată a lui Bob Ross fiind permanent salutată cu un “Hi Bob” la începutul fiecărei emisiuni și întrebată ce se va juca în continuare, în timp ce fiecare nouă mișcare a pensulei sale stârnește valuri ironice de “RUINED” din partea chat-ului.

Audiență medie – 2.500-3.500/zi

Similar – stream-uri creative

Program de stream – luni toată ziua

Link – https://www.twitch.tv/bobross

 

5. PwnographicOfficial

PwnographicOfficial, sau Missy, este o steameriță din Germania specializată în League of Legends. Deși stereotipul răutăcios legat de fetele care fac stream (mai ales de League of Legends) se menține într-o oarecare măsură – fereastra de cam reprezentând o treime din ecran – Missy joacă foarte bine și este amuzantă, motive din care o includem pe lista noastră.

Cu stream-uri în totalitate în limba engleză dar presărate cu glume în germană, ea și-a adunat o bază de vieweri destul de largă înainte să facă o pauză – un lucru fatal pentru streameri – moment în care a pierdut ceva mai mult de un sfert din numărul inițial de fani. Pe lângă gameplay în sine, Missy face de asemenea și cosplay cu personaje din LoL – Ahri, Caitlyn sau Sona, îndurând cu răbdare și umor toate declarațiile de iubire din chat. Totuși, poate nu e un stream la care ai vrea să te prindă prietena că te uiți.

Audiență medie – 1.000/zi

Similar –  Miss_Rage, Kaceytron, Pink_Sparkles, LegendaryLea

Program de stream – O dată la două-trei zile, în jur de 15:00

Link – https://www.twitch.tv/pwnographicofficial

 

6. TheRebelKing

Twitch este un mediu în care MOBA-urile domnesc în mod natural, din moment ce experiențele player versus player, în care dovedești că ești mai bun decât altul într-un mod extrem de personal, sunt cele mai captivante momente din gaming, fie și doar de urmărit. Totuși, pentru iubitorii jocurilor de strategie – care n-au fost încă acaparați de spiritul competitiv ca Starcraft –  sunt și streameri ca Freddie, a.k.a. TheRebelKing.

Specializat în jocuri Total War, fie Rome 2 sau Warhammer: Total War, Freddie are un număr restrâns de vieweri, dar fideli. Student la Muzică, el este live doar în vacanțe. Nu este la fel de vorbareț ca majoritatea streamerilor și nici foarte amuzant. În schimb, Freddie e pur și simplu simpatic într-un mod familiar. Momentele în care se străduia, numai prin priviri stăruitoare, să-și convingă mama să plece din cameră împreună cu aspiratorul sau când se chinuia să joace folosindu-se doar de o mână, cealaltă fiind în ghips, sunt dovezi în acest sens. Freddie este fratele mai mic și dorky pe care fie l-ai avut, fie că ai fost chiar tu însuți.

Audiență medie –  în jur de 50/zi

Similar –  destul de greu de menționat

Program de stream – sezonier, în vacanțe

Link – https://www.twitch.tv/therebelking_

 

7. Alinity

Alinity, sau Natalia, este o altă streameriță care îmbină cosplay-ul, dansurile și tricourile provocatoare cu un gameplay captivant. Foarte comunicativă, ea menține un număr ridicat de fani și a strâns cu succes o comunitate în jurul ei, cu moderatori și subscriberi implicați.

Veterană a World of Warcraft cu 10 ani la activ, Alinity face de asemenea stream-uri creative și organizează numeroase concursuri cu giveaway-uri pentru a-și răsplăti audiența. Răspunzând constant întrebărilor puse de chat, ea realizează un stream foarte interactiv, ceea ce se deosebește clar de răspunsurile ironice (deși amuzante) date, de exemplu, de Lirik propriilor fani. Pe scurt, în masiva lume a World of Warcraft, Alinity nu e cel mai rău ghid, deși este ușor distrasă de discuții despre mâncare, filme sau chiar viață personală.

Audiență medie – în jur de 2000/zi

Similar – Pink_Sparkles, LegendaryLea, Ms_Vixen

Program de stream – în fiecare zi, în jur de 22:00-23:00

Link – https://www.twitch.tv/alinity

 

 

8. EULCS – NALCS

Deși nu constituie un “stream” tradițional – un jucător înconjurat de o comunitate – turneele oficiale organizate sub auspiciile Riot Games, dezvoltatorii din spatele fenomenului League of Legends, nu au termen de comparație pe Twitch. Comentate de foști jucători profesioniști și având ca loc de desfășurare adevărate săli de competiție umplute până la refuz de fani, stream-urile meciurilor oficiale fac deliciul comunității League of Legends. De asemenea, ele reprezintă locul în care îți urmărești și încurajezi echipele favorite. Fanii echipei nord-americane Team SoloMid (TSM) sunt probabil cei mai vocali, urmați de cea mai renumită echipă europeană până în acest moment – Fnatic, deși, în termeni de victorii, echipa coreeană SKT domină clasamentul mondial de 2 ani.

Dacă stream-ul competițiilor oficiale îți arată ce are mai bun de oferit comunitatea League of Legends în materie de îndemânare (skill), chat-ul reunește jucători de pe tot globul și întărâtă concurența inter-regională, fiecare greșeală fiind scoasă în evidență ca fiind “tipic NA” sau “tipic EU”. Meciurile de final strâng probabil cel mai mare număr de vieweri – 250.000-300.000 doar pe Twitch, deși ele pot fi vizionate și pe alte platforme.

Devenind din ce în ce mai profesionale, transmisiile competițiilor oficiale din Europa (EULCS) sau America (NALCS) sunt imaginea viitorului eSports: un nou mediu dedicat concursului și îndemânării care nu poate decât să se dezvolte în anii care vor urma.

Audiență medie – 25.000-30.000/zi

Similar – multe jocuri competitive și bazate pe echipă au stream-uri asemănătoare – Overwatch, Call of Duty etc.

Program de stream – zilnic de la 19:00

Link – https://www.twitch.tv/eulcs1 si https://www.twitch.tv/nalcs1

 

 

9. Hutch

Gazdă a Machinima Respawn alături Sark și Nanners, Hutch e alt youtuber devenit streamer pe care îl includem pe lista noastră. Părăsind Machinima acum câtva timp, el și-a început propriul canal YouTube, strângând până în acest moment aproape 1 milion de subscriberi. Probabil cel mai cunoscut streamer specializat în Call of Duty, Hutch a inspirat mai mulți jucători de CoD (ponylionHD, HeyItsMeSalty) să devină streameri.

Matur, bărbos, ironic și fumător înrăit, Hutch nu e prea interesat de chat, ci își concentrează atenția asupra coordonării cu restul coechipierilor în meciuri competitive pline de suspans – de multe ori câștigând momente de 1v1 fără greutate.

Totuși, susținând stream-uri lungi – de la 5 până la 10 ore – Hutch nu e niciodată plictisitor și nici obositor, abordarea sa relaxată a momentelor care pe alții i-ar face să răbufnească de furie fiind demnă de invidiat. Dacă vă plac jocurile de tip shooter, Hutch e un streamer pentru voi.

Audiență medie – 1700/zi

Similar – ponylionHD, HeyItsMeSalty, Ellohime

Program de stream – periodic, de la 23:00

Link – https://www.twitch.tv/hutch

 

10. Aphromoo

Nu putem avea o listă cu streameri recomandați fără un jucător profesionist de League of Legends, cel mai de succes joc în materie de vieweri pe Twitch. Recunoscut ca unul dintre cei mai cerebrali jucători pe scena profesionistă din NA (North America), Aphromoo este support-ul celor din CounterLogic Gaming, una dintre cele mai bune echipe de pe continentul american.

Cu un champion pool încăpător, pe stream îl putem vedea pe Aphro jucând cu diferiți campioni și încercând strategii diferite față de momentele în care este pe scenă. Mai relaxat și comunicativ decât alți jucători profesioniști deveniți streameri, Aphromoo strânge un număr destul de mare de vieweri de fiecare dată. Stream-urile sale sunt aproape didactice, el explicând des alegerile făcute în joc.

Audiență medie – 2500/zi

Similar – Rekkles (adc-ul Fnatic), Froggen (midlaner-ul FOX)

Program de stream – în weekend-uri, seara

Link – https://www.twitch.tv/aphromoo

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.