[REVIEW] Gunnar Haus – pentru ochelaristul din tine

În cazul în care nu știați, subsemnatul este purtăror de lunete a.k.a ochelari. Totul a început în anul 2012, când mă uitam în tihnă la televizor și deodată îmi vine să îmi scarpin ochiul stâng. În acel moment am băgat de seamă că nu prea mai vedeam cu ochiul drept bine.

Evident că nu am așteptat și m-am dus direct la oftalmolog. Concluzia a fost destul de simplă: astigmatism miopic simplu sau miopie simplă. Mai exact, este o afecțiune cu care te naști, iar principalul simptom este vederea neclară la toate distanțele. Bine, asta este explicația medicală.

Asta nu înseamnă că sunt chior ca un liliac. Eu am probleme mai mult cu ochiul drept. Mai exact, dioptriile mele sunt: -1 pentru ochiul drept și -0,25 pentru ochiul stâng. Da, eu nu văd să citesc clar la distanță. Bine, nici la calculator nu văd perfect, dar mă ajută ochiul stâng. Chestia e că astigmatismul mai este și moștenit de la părinți. Tata a avut, străbunica a avut.

IMG_2708

Cum de n-am purtat ochelari de când am fost mic? Păi, te naști cu un anumit grad de astigmatism și acesta se poate modifica de-a lungul vieții.

La mine a ieșit la iveală acest defect de vedere după ce am început să lucrez din ce în ce mai mult la calculator. Ochiul uman nu a fost creat să se adapteze cu ușurință unui ecran, fie că vorbim aici de televizor sau un monitor. În timp ajungi să fii afectat de chestia asta, fără să îți dai seama.

În ultima vreme, am muncit și mai mult în fața monitorului, fie că eram la serviciu, fie că scriam articole pentru voi, doar că și ochii mei au început să fie “munciți” mai mult și îi simțeam iritați şi obosiți, în special pe cel drept. Alteori se mai înroșea un pic sau mă trezeam cu o durere de cap.

Chiar și perechea mea de ochelari din 2012 dădea semne de uzură. Eu aveam și lentile heliomat (acestea se închid la culoare dacă sunt expuse la razele solare), doar că una dintre ele a rămas semiînchisă sau gălbuie.

Cum știam de Gunnar de ceva vreme, am decis că mai bine îmi fac o pereche 2 în 1, cu dioptrii și filtru special pentru PC. Zis și făcut. Noroc că acum avem și site în România, așa că i-am apelat direct pe ei.

IMG_2700

Singurul lucru de care au avut nevoie a fost de o rețetă de la oftalmolog și modelul ochelarilor. Eu am mers pe modelul Haus. Ce vreau să punctez este că toate aceste detalii se duc direct în SUA, unde au fabrica lor specială. Dacă nu mă înșeală memoria, perechea mea a sosit undeva la peste două săptămâni, după ce am plasat comanda.

IMG_2713

Ținând cont că sunt ochelari făcuți la comandă, am primit inclus în pachet și un toc frumos + un săculeț frumos ca să îi pun deoparte când nu îi folosesc.

IMG_2696

Comic este că singurul moment în care nu îi mai folosesc este atunci când dorm. În rest, îi port mai tot timpul, fie că sunt acasă, la serviciu, merg pe stradă sau conduc.

Chiar m-au ajutat foarte mult. Îmi simt ochii mult mai odihniți, nu mai sunt iritați și nu mai am dureri de cap. Cât despre design-ul ochelarilor, sunt comozi, potriviți pentru tărtăcuța mea mare și nu mai vorbesc de lentilele Zeiss.

IMG_2690

Dacă ți-a atras atenția acest model de ochelari Gunnar sau vrei să vezi ce altă pereche ți s-ar potrivi stilului tău de viață, intră pe Gunnars.ro, vezi ce modele sunt disponibile, iar dacă te hotărăști să cumperi, folosește codul OVERHEAT și ai reducere de 3% pentru orice comandă, indiferent de tipul ochelarilor, de accesorii sau de cantitate.

 

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.