Gibbous, un joc point and click realizat de români!

Gibbous este un joc point and click, ce îmbină comedia cu horror-ul, realizat de o echipă din România, numită Stuck In Attic. Studioul este alcătuit din doar 3 persoane: Cami Cuibuș, compozitoarea și animatoarea, Câmpian Nicoale, programatorul, și Liviu Boar, care este coordonatorul echipei, dar care se ocupă și de animații alături de colega sa.

Momentan jocul este o exclusivitate pentru PC, dar el va rula atât pe Windows, cât și pe Linux sau Mac. Fiind un omagiu adus erei clasice, mai exact operelor scrise de H.P. Lovecraft, Alfred Hitchcock, dar și jocurilor adventure point and click realizate de LucasArts, Gibbous permite jucătorilor să preia controlul a 3 protagoniști, care vor avea de a face cu diferiți cultiști, vrăjitori voodoo și chiar Cthulhu însuși.

Gibbous4

Acțiunea se dezvoltă în jurul Necronomiconului și felul în care acesta influențează viețile personajelor. Don R. Ketype, detectivul, vrea să pună mâna pe carte, după ce aceasta ajunge la un bibliotecar, Buzz Kerwan, care își transformă, prin intermediul ei, din greșeală, pisica într-o abominație vorbitoare. Buzz pornește într-o aventură și începe o căutare pentru a afla cum poate să o transforme la loc pe Kitteh într-o pisică normală.

Cu toate că este destul de întunecat, jocul are foarte multe momente pline de umor și stilul grafic rămâne fidel perioadei anilor ’90. Locația și decorul acesteia este specifică zonei transilvănene, soundtrack-ul este unul original, animațiile sunt desenate cadru cu cadru, iar interacțiunile cu obiectele variază de până la șase ori.

Gibbous1

Gibbous este influențat foarte mult de jocuri precum Day Of The Tentacle, Monkey Island și Grim Fandango, dar și desenele clasice de le Warner Bros și capodoperele lui Hayo Miyazaki.

Momentan jocul se pregătește pentru o campanie Kickstarter și este departe de a fi gata, însă pare foarte promițător, motiv pentru care trebuie susținut cât mai mult. Un demo este programat să apară curând, probabil după lansarea campaniei de crowdfunding.

 

Sursă: Gibbous

Radu Stama
Radu Stamahttps://www.overheat.ro/
Pasionat de jocuri video si anime, s-a alăturat echipei Overheat în toamna anului 2014. Seria preferata anime ar fi One Piece, iar jocul preferat probabil Half Life 2, lângă Heart of Darkness din '98.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.