[Review] Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

Pentru mine Naruto a fost primul anime, e ca și cum ai spune o primă dragoste sau începutul unei noi pasiuni. Naruto m-a desemnat să mă adâncesc și mai tare în universul Anime încât m-a făcut dependent. Nu regret nici pe departe că am ajuns să am nevoie de o doză zilnică de dialog în limba japoneză.

Cum toate lucrurile au un sfârșit, povestea lui Naruto Uzumaki trebuia să aibă și ea un final, iar ce mod mai bun de a sărbători finalul unuia, dacă nu cel mai cunoscut Anime decât cu un joc next-gen? Nici eu nu puteam să mă gândesc mai bine.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 închide seria Ultimate Ninja Storm și astfel și povestea din Naruto. Relația mea cu franciza celor de la Bandai Namco Entertainment a fost de foarte bun augur. Pot să ma laud că mi-am pierdut astfel luni întregi butonând în fața televizorului sau a monitorului.

Când vine vorba de o serie de jocuri, sunt câteva francize în care te poți băga fără să știi prea multe despre titlurile anterioare. Pe de altă parte, sunt alte francize care trebuie jucate de la primul până la ultimul ca totul sa fie lizibil. De multe ori jocurile care urmează povestea unui serial, film sau anime nu acordă prea multă atenție „curioșilor”.

În această categorie se încadrează și Storm 4. Dacă nu ai jucat titlurile dinainte sau dacă nu ai urmărit Naruto sau citit Naruto(Manga), nu prea ai șanse să înțelegi ceva din poveste. Chiar și sistemul de luptă este foarte vag explicat.

Storm 4 pune la bătaie mai multe moduri de joacă. Principalul mod este cel Story, unde îți este prezentată ultima bucată din universul Naruto. Spre deosebire de titlurile anterioare, unde modul Story includea free-roam, Storm 4 își dezvăluie povestea pe bucăți. Adică alegi un capitol și după ce se termină îl deblochezi pe următorul.

Un  lucru ce m-a dezamăgit la modul Story sunt cutscene-urile. Pe lângă că sunt foarte lungi și foarte multe, cutscene-urile in-game au fost schimbat cu niște imagini din anime. Nu m-ar fi deranjat deloc dacă ar fi fost filmultețe luate din anime, în schimb sunt niște imagini cu dialog deasupra. Într-adevăr jocul oferă și cutscene-uri in-game, dar acestea apar abia la final și sunt prea puține ca să fie sesizabile.

Totuși modul Story nu lasă de dorit în rest. Bătăliile sunt foarte incitante, iar cele importante care prezintă și quick-time event-urile sunt sarea și piperul jocului. De multe ori de-a lungul francizei am întalnit cazuri unde bătăliile din joc sunt mult mai palpitante și mai incitante decât în anime.

La acest capitol Storm 4 nu dezamăgește și aș putea spune că se ridică deasupra titlurilor anterioare. De asemenea luptele de tip mob, unde ești pus împotriva a mai mulți adversari, dar mult mai slabi, au devenit mult mai interesante decât în jocurile precedente.

De fiecare dată când intru pentru prima oară într-un joc din seria Ultimate Ninja, primul lucru pe care îl fac este să joc un Free-Battle, ca să văd ce s-a mai schimbat.

Pe lângă faptul că poți să îți schimbi personajul în mijlocul a orice, inclusiv un combo, un sistem de achievment pe care l-am ignorat total după ce am aflat ce este cu el, este grafica vizibil îmbunătățită.

Pot spune că jocul arată extraordinar la 1080p și 60fps, mult mai bine decât orice joc cu „bătăi” la ora actuală. Un alt lucru ce m-a impresionat este sistemul de armor break, care acționează după ce tu sau adversarul aveți mai puțin de jumătate „la viață”. Astfel aspectul personajului se schimbă și încep să îi apară vânătăi sau i se rup hainele.

Un alt mare plus al seriei a fost coloana sonoră, care nu dezamăgește nici în Storm 4. Mă declar un mare fan al soundtrack-urilor din anime-uri, inclusiv cel din Naruto Shippuden, însă am ajuns să realizez ca CyberConnect2 nu a avut niciodată nevoie să o folosească în joc atât timp cât au niște compozitori atât de talentați.

Toate bune și frumoase, însă după ce termini modul Story poți juca modul Adventure. Care din păcate este cea mai mare dezamăgire a jocului. În modul Adventure se regasește free roam-ul, unde poți să te plimbi mai în tot universul Naruto și să faci tot felul de misiuni care nu au nicio legătură cu povestea.

Dacă mă întrebați pe mine, întreg modul este de umplutură, ca un filler mai degrabă. Într-adevăr dacă era doar modul Story, era cam sărăcăcios, așa că jocul trebuia să includă ceva de genul. Nu îi învinovățesc pe cei de la CyberConnect2, însă modul în sine este foarte plictisitor.

Singura parte incitantă este când jocul își amintește de un personaj de care îți place și poți să faci o misiune alaturi de el. Iar misiunile se rezumă la „du-te acolo, iar pe drum vei întalni niște băieți răi cu care te vei bate”.

Pe de altă parte modul aduce un aer de nostalgie. Pot spune că mai mult m-am plimbat decât am făcut misiuni. O altă parte bună a modului Adventure este că prin unele misiuni, jocul introduce alte aspecte ale jocului, cum ar fi Tournament sau League.

Pe partea de multiplayer nu am întâlnit multe schimbări. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 oferă un mod de multiplayer solid și bine pus la punct. Precum „frățiorii” săi, Storm 4 pune la dispoziție o mare diversitate de Ninja Info Cards (un fel de avatar) și multe moduri de a te întrece cu prietenii tăi. Pe scurt, este cea mai bună parte a jocului.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.