Oracle pune punct teribilului plugin Java pentru browsere

În sfârșit Oracle pune punct teribilului plugin Java folosit în browsere. Acesta dădea dureri de cap de ani și ani de zile administratorilor de rețele, dar și utilizatorilor casnici chinuindu-i să lupte mereu împotriva găurilor de securitate prezente la număr cât nisipul mării.

Într-un final, Microsoft, Google dar și alte companii s-au hotărât să termine odată cu el scoțând efectiv suportul din Chrome, Edge, etc., fiind disponibil doar în IE și Safari pentru cei ce totuși doresc să îl folosească.

Google a terminat cu bătăile de cap încă din Septembrie, iar Microsoft odată cu lansarea Windows 10. De asemenea, Mozilla și-a anunțat contribuția scoțând și ei suportul pentru Java și Silverlight.

Oracle plănuiește să îi pună punct oficial odată cu lansarea JDK9 deoarece comunitatea renunță în mod constant la el. Noul development kit va fi lansat în acest an.

Totuși, nu știm exact când va dispărea complet din toate browserele, dar încet, încet sigur va dispărea fie că vrea sau nu. Firmele care se bazează pe Java, vor mai putea folosi puțină vreme după care vor fi obligate și ele să îl lase în urmă.

Pluginul Java va dispărea în mod clar de pe piață.

 

Sursa: [The Verge]

Pavel Prodaniuc
Pavel Prodaniuchttps://www.overheat.ro/
Legenda spune ca repara orice in IT mai ca bunicul cu ciocanul si patentul. Spre final este scris faptul ca este pasionat de programare.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.