[Mini-Review] Uncharted: The Nathan Drake Collection

Nu voi începe acest review prin a spune că seria Uncharted este una dintre cele mai aclamate serii de jocuri lansate în ultimii ani. Nu voi spune nici că Nathan Drake este copilul nelegitim al Larei Croft şi al lui Indiana Jones. Nu voi spune nici măcar că sunt maniac când vine vorba de seria Uncharted. Voi spune atât: Trebuie să jucaţi aceste trei jocuri!

În ajutorul meu vine Sony, care, văzând că mulţi gameri nu au jucat aceste jocuri, au decis că este timpul pentru un remaster ca la carte astfel încât mai mulţi oameni să se bucure de operele celor de la Naughty Dog. Cel puţin sper că acesta este motivul, ci nu maldărele de bani generate de vânzările jocului.

Având în vedere că am terminat toate cele trei jocuri la vremea lor, voi analiza fiecare joc în parte şi voi vedea cum se prezintă variantele lor remasterizate în comparaţie cu versiunile lor de PS3.

httpv://www.youtube.com/watch?v=-mH2SVyBMAQ

 

Uncharted: Drake’s Fortune

Primul Uncharted a îmbătrânit cu stil. Au trecut mai bine de 8 ani de când Drake’s Fortune a fost lansat, fiind unul dintre primele exclusivităţi adevărate pentru PlayStation 3.

Prima aventură a lui Nathan Drake ne poartă în America de Sud în încercarea căutătorului de comori să găsească faimosul El Dorado. Totul pare roz, până în momentul în care realizezi că au trecut 8 ani de atunci şi că Drake’s Fortune este până la urmă un joc din 2007. Din punct de vedere grafic arată mai detaliat graţie celor 60 de cadre pe secundă în 1080p, însă animaţiile, mecanicile de împuşcat şi direcţia narativă dau uneori rateuri.

 

Uncharted 2: Among Thieves

Among Thieves este vârful de lance al seriei. Povestea îl poartă pe eroul scormonitor de obiecte lucioase prin toată lume, de la jungle dese până în muzee de maximă securitate, din inima Nepalului până în inima Munţilor Himalaya în căutarea oraşului legendar Shambhala; Uncharted 2 este un rolercoaster digital ce mă surprinde plăcut de fiecare dată când îl butonez.

Jocul arăta într-un mare fel încă de pe PS3, iar pe PS4 arată mai bine şi se mişcă mai graţios că oricând; Drake are animaţii mai bune şi mai variate şi împuşcă cu o acurateţe mult îmbunătăţită faţă de primul joc.

 

Uncharted 3: Drake’s Deception

Cel mai nou şi mai ambiţios Uncharted de până acum, Drake’s Deception îl poartă pe al nostru Nathan Drake prin deserturile Arabiei în încercarea sa disperată de a descoperi Oraşul celor 1000 de Stâlpi, oraş menţionat în scrierile faimosului T.E. Lawrence cunoscut şi ca Lawrence al Arabiei. Al treilea joc păstrează toate mecanicile lui Among Thieves, rafinandu-le.

 

În decursul aventurilor lui Drake, acesta poartă mereu la gât inelul lui Sir Francis Drake pe care este inscripţionat motto-ul celebrului navigator: “SIC PARVIS MAGNA”, care se traduce “Măreţie de la începuturi mici” (Greatness from small beginnings).

Motto-ul lui Francis Drake se potriveşte mănuşă acestei colecţii de jocuri. Totul începe sfios cu primul Uncharted, urmat de Uncharted 2 care ne arată adevăratul potenţial al lui Nathan şi al celor de la Naughty Dog, ca mai apoi Uncharted 3 să ne livreze un pachet complet din mai toate punctele de vedere.

Silviu Pârvu
Silviu Pârvuhttps://www.overheat.ro/
Ziua e redactor la Overheat, iar noaptea este Batman. Individul se consideră înțelept precum Obi-Wan, șarmant asemeni lui Ezio, răzbunător precum Kratos și misterios ca însuși Cavalerul Negru. Îi plac filmele și cărtile bune, comics-urile, electronicele fel de fel, muzica rock și rap și iubește fetele care știu că pentru a fura inima unui băiat au nevoie de un cuțit. Cel mai grav dintre toate? Se intitulează "gamer"!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.