The International 5 – Game of the Day

Acesta este un guest post. Autoarea articolului este Häxa.

Atenție în rândurile ce urmează a fi scrise conțin fapte incredibile ce ar băga un fanatic în spital pentru că mai mult ca sigur ar suferi un atac de inimă.

Pentru că sunt foarte multe de văzut și de discutat în faza grupelor am decis să aleg doar un anumit joc sau serie per zi și astăzi o să discutăm despre primul meci dintre Cloud 9 și LGD Gaming.

Meci ce m-a ridicat literalmente de pe scaun. Din minutul 40 deși Cloud 9 domina clar și a setat tempo-ul la care se joacă, LGD Gaming au arătat că pot juca de la egal la egal chiar dacă sunt în dezavantaj. Au fost câteva schimburi echitabile pentru ambele echipe, uneori schimbul avantaja LGD pentru că mereu o să fii împăcat cu ține să dai un hard support pentru un core, fie că e el carry, mid sau offlaner.

Cu toate acestea în capul meu Cloud 9 era favorită pentru că aveau control asupra hărții, aegisul și damageul necesar să faci față într-un team fight, însă LGD.Maybe, Emberul din acest joc a făcut ceva ce numai Naa€™Vi.Xboct ar face. A cumpărat Divine Rapier.

La prima vedere pare un throw însă din punctul meu de vedere a fost un risc calculat. Lineup-ul celor de la C9, format din Queen of Pain, Razor, Lion, Undying și Batrider avea un singur erou ce putea să facă față în mod natural la damageul fizic dat de Ember, anume Razor, fiind singurul cu Agility ca main stat și cu toții știm că fiecare 7 puncte de agilitate îți dă un punct de armură, lucru ce îl ajută pe Razor să fie rezistent la damage fizic.

Dar cum rămâne cu ceilalți 4 eroi? Aici să spunem că a fost o greșeală de cum au gândit cei de la Cloud9 cine ce iteme își ia. De exemplu Assault Cuiras-ul de pe Razor putea să fie făcut de Queen of Pain ceea ce i-ar fi oferit un bonus de armură considerabil în luptă cu Ember și chiar cu Gyrocopter, însă au preferat să meargă pe combinația de Aghanim-Refersher-Hex-Octarine Core.

Cel mai probabil nu se așteptau ca rapiera să fie pe Ember ci pe Gyrocopter, ceea ce ar fi schimbat un pic dinamica jocului. În Dota 2 mereu trebuie să fructifici cât mai mult posibil fiecare situație în care te afli, în cazul de față dacă Gyrocopter ar fi avut rapieră ar fi fost o țintă mult mai ușor de doborât pentru că nu are o mecanică care să îi permită o sustragere rapidă de pe câmpul de luptă.

De aici este un carusel al emoțiilor, dar nu mai era o emoție de cine câștigă sau pierde, ci oare o să vedem acel item divin căzut la picioarele Emberului atunci când acesta o să își vadă timpul de respawn sub avatar.

Ultimul team fight a fost pe viață și pe moarte, Batrider a cumpărat un Refresher Orb cu câteva secunde înainte de terminarea meciului, poate, poate mai încetinește asaltul asupra Ancientului, dar nu s-a terminat cu happy end pentru băieții de la Cloud 9. Au pierdut nu doar primul meci, ci și pe al doilea, meci ce merită și el văzut, dar acolo sunt mai puține aspecte de theorycrafting..

LGD ne-au arătat că au lăsat în urmă zilele de copy-paste Morphling de la The International 2 și au venit să demonstreze că nu sunt degeaba pe locul 2 în lume.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.