[Mini review] Velocity 2X – PS4

Nu sunt mare fan al jocurilor digitale, dar așa bine mi-am luat un trial de o luna la PS Plus (serviciul acela Sony care îți aduce două jocuri de PS4 , două de PS VITA și două de PS3 în fiecare lună) și am primit Velocity 2X. Jocul este un indie drăguț dezvoltat de FuturLab pentru PS4 și PS VITA (Cross-Play și Cross-Buy). Pot spune încă de la început că Velocity este un indie aparte, dar dacă vreți să aflați mai multe despre noua odisee spațială independentă vă sfătuiesc să citiți review-ul următor.

SHOOT’ EM UP LA ALT NIVEL

httpv://www.youtube.com/watch?v=RGsrGmIWxV0

 

POVESTE:

În mod tradițional, shoot’em up-urile și în principal indie-urile de genul asta nu au o poveste bine alcătuită, iar noul Velocity este unul dintre aceste jocuri, firul narativ fiind acolo pentru a explica de ce impuşti tot ce mișcă pe ecran. Jocul se petrece în 2212. Jucătorul ia rolul lui Kai Tana, o fostă tânără pilot, cu diferite modificări cibernetice (de exemplu un braț bionic care trage cu proiectile laser).

De-a lungul narațiunii puțin cam ciudate pentru gustul meu, Kai Tana și alte câteva personaje mai puțin memorabile încearcă să localizeze puternicul Quarp Shield, pentru ai aduce conștiința jucătorului înapoi pe pământ. Povestea este puțin cam slabă pentru gusturile mele, dar este spusă într-un format interesant și plăcut. În schimb, Velocity este pentru gameplay făcut.

velocity_2x-pc-games

 

GAMEPLAY:

Dacă povestea este decentă, gameplay-ul din Velocity este nucleul jocului. La prima vedere secvențele de zbor cu navă prin spațiu par a fi caracteristicile unui shoot’em up standard, însă cu timpul devine mai greu datorită vitezei, al numărului mare de obiecte din jur și din cauza teleportărilor ce pot provoca probleme și celor mai iscusiți gameri. Însă când Kai Tana iese din Quarp Jet-ul ei, jocul se transformă brusc într-o combinație de platformer și top-down shooter. Ambele tipuri de gameplay sunt îmbinate perfect, iar jucătorul nu are impresia de ceva pus cu forță, schema de control rămânând aceeași și în timpul zborului și în timpul în care eroina luptă la sol. Gameplay-ul este rapid și plăcut pentru ședințele mai scurte de gaming.

VerticalBlast

Bombs

 

GRAFICĂ ŞI SUNET:

Grafica și direcția artistică a acestui joc completează perfect gameplay-ul frenetic. Grafica este cât se poate de animată și aduce un look prietenos și copilăresc jocului. Cât despre soundtrack, acesta este foarte futuristic și în ton cu natura jocului, însă nu are acel ceva special, în comparație cu alte titluri indie. La capitolul optimizare, jocul rulează excelent la 1080p cu 60 de cadre constant fără a pierde nici măcar un cadru.

velocity2x4

 

Velocity 2X

Silviu Pârvu
Silviu Pârvuhttps://www.overheat.ro/
Ziua e redactor la Overheat, iar noaptea este Batman. Individul se consideră înțelept precum Obi-Wan, șarmant asemeni lui Ezio, răzbunător precum Kratos și misterios ca însuși Cavalerul Negru. Îi plac filmele și cărtile bune, comics-urile, electronicele fel de fel, muzica rock și rap și iubește fetele care știu că pentru a fura inima unui băiat au nevoie de un cuțit. Cel mai grav dintre toate? Se intitulează "gamer"!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.