SSD-ul care se autodistruge la primirea unui mesaj

Deși pare a fi un scenariu luat dintr-un film ca Mission Impossible, britanicii au reuşit! Compania britanică Secure Drives a produs un SSD care nu iese tocmai din comun la prima vedere. Autothysis are o capacitate de 128GB,  iar marele avantaj al acestuia este capabilitatea lui de autodistrugere la comandă. Deşi acesta nu este neapărat un avantaj, poate fi un lucru interesant de luat în calcul.

Acum ce se înțelege prin autodistrugere? O idee ar fi ca drive-ul să se reformateze la comandă, deși aici nu este cazul. La primirea SMS-ului, Autothysis se distruge fizic — având același efect ca și când l-ai lovi cu un ciocan in interior, făcându-se inutilizabil și imposibil de recuperat datele de pe acesta. Acum trimiterea unui mesaj este o modalitate, dar drive-ul se poate autodistruge la scoaterea acestuia din calculator, greșirea codului pin de mai multe ori sau până și un nivel scăzut al baterie poate declanșa totul.

Cu acest drive te poți simți acum ca și un agent secret cu propriile lui dispozitive — din păcate totul are un preț și în cazul de față nu este unul mic. SSD-ul în sine costă în jur de $1600, iar telecomanda touchscreen mai costă încă $180 – ceea ce nu este chiar ok pentru un aparat care se strică la comandă.

Următoarea întrebarea este dacă acest dispozitiv chiar este necesar. Poate pentru omul de rând nu este chiar folositor, dar ca și exemplu, companiile mari care țin la secretele lor ar putea vedea potențialul la așa un apărat.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.