Gamescom – Retrospectivă

În acest articol vă voi prezenta toate stirile cu grad de importanţă mare din cadrul conferinţei Gamescom din Germania. Microsoft ne induce in eroare cu soarta Larei Croft, jocurile indie se află într-o generaţie nouă foarte favorabilă şi desigur Hydeo Kojima se ţine de şotii cu noul lui proiect. Să incepem distracţia!

The Witcher 3 Wild Hunt este unul dintre jocurile RPG ce va servi drept competitor direct cu Dragon Age Inquisition, unde Geralt din Rivia este din nou pe urmele creaturilor mitice din Polonia Evului Mediu. În clipul de mai jos se vede clar că jocul se află într-un stadiu de “work in progress”, însă asta nu opreşte grafica uimitoare şi gameplay-ul fluid să ne strice cheful.

httpv://youtu.be/tuPEam_Jt4I

Fable Legends…de unde să încep?

Seria Fable este una caracterizată de expresia “take it or leave it”, cu alte cuvinte fie iţi place, fie nu, fanii fiind divizaţi în aceste 2 categorii. Lucrul acesta este datorat faptului ca dupa primul Fable, Peter Molyneux, alias Petey, a facut multe promisiuni ce n-au fost respectate, printre care şi plantarea unui copac care nu a mai apărut în Fable 2, în timp ce toată povestea din Fable 3 este redusă la zero dacă nu ai cutare sumă de bani în seiful regal.

Fable Legends, pare să abordeze o direcţie nouă, foarte incertă. Axat foarte mult pe multiplayer, 4 jucatori vor trece printr-un labirint realizat de un antagonist, adic[ un al 5-lea jucător…şi cam atât. Deşi ideea nu este rea, Fable era făcut numai pentru povestea de savoare şi umor din singleplayer, o componentă care pe moment este inexistentă. Oficial sunt îngrijorat dacă aceasta exclusivitate Xbox One va avea sau nu vânzări.

httpv://youtu.be/5SKVPfC4ebE

httpv://youtu.be/DEQRdNYloo4

httpv://youtu.be/CGel0NJ1CJY

httpv://youtu.be/GZTYdZfaW1c

Dragi socialişti…adică gameri :D. Vă prezint cu glorie, noul joc exclusiv PS4 The Tomorrow Children, unde fraţii şi surorile noastre, construiesc oraşe monumentale, minează cu spor materii prime şi se luptă cu infamul invadator extraterestru ca în filmul Pacific Rim. URAAAA!

httpv://youtu.be/rmBpDe-b-ok

Paradox Interactive ne aduc un joculeţ militar în stil arcade, cu până la 4 jucători în modul co-op, ce va fi disponibil pe PS4 si PC.

httpv://youtu.be/R5xcWtvMots

Bloodborne este următorul titlu de la From Software, unde ne vom confrunta cu o sumedenie de “boşi” teribili si capcane ce ne vor face sa strigăm la TV/ecran în agonie, ca nu am salvat la timp. japonezii de la From Software ne vor tortura la propriu, cu acest succesor spiritual al seriei Dark Souls.

httpv://youtu.be/BPOGMm16TIY

Nu am fost niciodată un fan al jocurilor indie, intotdeauna spre ruşinea mea, credeam că nu se pot compara cu restul jocurilor AAA. I have been proved wrong! Volume este un asemenea joc, o surpriză foarte placută, unde povestea lui Robin Hood este reimaginată în viitorul apropiat, pe coridoarele împânzite de roboţi gardieni. PS4 şi PS Vita vor fi platformele de lansare.

httpv://youtu.be/kkCRasx0_gs

Destiny dupa ce a avut acces Alpha şi Beta pe consolele next-gen, ne arată  de ce este în stare în arenele multiplayer PvP. Pe lângă modurile normale, sunt adăugate cele ce permit folosirea armamentelor mecanizate şi speedere, un mod de activare a relicvelor similar cu capture the flag şi un alt mod unde epic loot poate fi colectat.

httpv://youtu.be/p7aUIZg3y4I
httpv://youtu.be/8jQCkxbh8Jc

Little Big Planet 3 este probabil cel mai ambitios joc din punct de vedere al creativităţii, unde pe langă Sackboy vom întâmpina alţi 3 eroi ce pot fi complet personalizaţi cu abilităţi şi costume diverse, dar şi nivele noi alături de moduri de joc.

httpv://youtu.be/kuCXcPL2GIo
httpv://youtu.be/Dcd1jhHjh6g

Halo The MasterChief Collection este un must-have pentru oricine care deţine o consolă Xbox One, aceasta continand toate jocurile Halo (mai putin ODST si Reach) restilizate. Pe lângă asta, în perioada 29 decembrie-18 ianuarie, va fi lansată faza de testare Beta, unde 7 hărţi, 3 moduri de joc, 11 arme ;i 11 upgrade-uri de armură vor fi puse la bătaie în arenele de luptă 4v4, pe servere dedicate.

httpv://youtu.be/CLmeWU3IMj8
httpv://youtu.be/UrbUwSLPc-A

Shadow of Mordor va fi categoric cel mai bun joc Lord of The Rings de până acum, unde un Ranger va păşi într-o aventură sangeroasă şi plină de pericol, pe urmele celor ce i-au ucis familia. Oare va scapa de agonia sa? Vom vedea pe 3 Octombrie 2014.

httpv://youtu.be/C-YYC7l_b7I

Metal Gear Solid 5 este printre cele mai aşteptate titluri next-gen. Hideo Kojima are şansa să ne trolleze puţin în clipurile ce urmează, datorită revenirii cutiei de carton, dar stati putin? Ce e asta? Atat The phantom pain cât şi Ground Zeroes vor fi disponibile şi pe PC. Se specula de mult timp că aceasta va fi urmatoarea mişcare, mai ales dupa portarea lui Metal Gear Rising. PC fans, rejoice!

httpv://youtu.be/FlrK2RKILSc
httpv://youtu.be/bDxM0sl1OEY
httpv://youtu.be/f9c5vvQBUYY

The Vanishing of Ethan Carter este un titlu ce îmi aminteşte mult de Alone in the Dark…doar că arată mai bine făcut. Sunt foarte curios ce ne va rezerva aceasta neagră aventură, plină de mister, secrete, puzzle-uri si monstri.

httpv://youtu.be/NSJyDPOAXx0

Rime pare sa fie acel titlu incredibil unde un ţinut larg şi o aventură extraordinară plină de frumuseţe ne aşteaptă. Nu se cunosc multe detalii despre această comoară exclusivă PS4, dar cu siguranţă ne pregăteşte ceva fenomenal.

httpv://youtu.be/Xn_V0fBnJtw

Until Dawn este un joc exclusiv PS4, inspirat foarte mult din filmele horror al genului slasher. 8 prieteni işi petrec vacanţa de iarnă la o cabană şi desigur sunt urmăriţi de un criminal în serie, iar cum în joc este plasată şi o Placă Ouija, poate şi de câteva spirite. Cine moare şi cine trăieşte, depinde de tine.

httpv://youtu.be/IPLsUT_H4yE

Evolve este noul joc de la cei ce ne-au adus primul Left 4 dead, doar că de data aceasta vor fi 4 vânători pe urmele unui singur monstru colosal. În clipul de mai jos ne este prezentată noua hartă, Distillery.

httpv://youtu.be/ClTExtQIR9U

Nu mai este nicio surpriză faptul că cele mai bune titluri de pe PS3 vor fi refăcute unul câte unul pentru PS4. Journey este un asemenea exemplu, mai ales că în curând va urma un sequel spiritual plasat intr-un mediu acvatic.

httpv://youtu.be/tBswJMkR6go

Infamous First Light este acel exemplu de joc standalone care, teoretic, ar fi trebuit sa faca parte din jocul original, dar desigur este taiat si vandut separat ca sa genereze un extra de bani. Vom intra in pielea personajului Fetch din Second Son si desigur vom avea la dispozitie un surplus de puteri Neon, pe langa cele deja cunoscute, in luna august a acestui an, prin intermediul PS Store.

httpv://youtu.be/jCgcNcMBz1I

The Order 1886 este cel mai bun exemplu de joc ce se inspiră masiv din istoria reală a lumii ţi o transformă în aşa fel incât să se contureze o poveste veridică şi în acelaşi timp interesantă. Profesorul Nikola Tesla este un savant de marcă din trecutul nostru, iar în The Order 1886 va juca un rol esenţial în lupta Cavalerilor Mesei Rotunde impotriva Întunericului.

httpv://youtu.be/XSHNixWtBHg

Far Cry 3 s-a evidentiat acum ceva vreme atât prin grafica sa frumoasă, gameplay fluid, dar şi prin personajele şi povestea originală, unde un om de rând devine un razboinic. Iată că până şi Far Cry 4 face apel la această formulă, doar cu câteva modificări pe ici şi pe colo. Shangri-La, sau ţinutul de aur din Himalaya, Kyrat, un oraşsub tirania unui om sadic şi oferta exclusivă a celor de la Sony, ce va permite celor ce deţin o copie originală a jocului pe platforma PS4, ăa impartă 10 key-uri în mod gratuit, oricărui prieten de pe PS4. Acestea le va oferi pentru un timp limitat şansa să joace jocul în mod coop.

httpv://youtu.be/g5iQCvePix4
httpv://youtu.be/jzBgwZKE9c4
httpv://youtu.be/7URAlEbFf2E
httpv://youtu.be/Ka1YW_UOv5o

Tearaway este un joc exclusiv PS4, făcut din foaie. Toata lumea înconjurătoare, alături de personaje, sunt alcătuite din foi de hârtie, tu având ca sarcină să călăuzeşti o fetiţă în aventura ei de a trimite un mesaj. Cel mai incitant feature este probabil faptul că poti folosi controllerul Dualshock 4 să interacţionezi direct cu lumea ei.

httpv://youtu.be/nMP_P45F8Ho

In space we brawl…pe scurt, un joc brawler de tip coop, în spaţiu, cu meteoriţi şi lasere. Exclusiv PS3 şi PS4. Punct. 😀

httpv://youtu.be/rSIPazZQ-UE

Creatorul lui Rayman ne încântă cu un proiect cu totul și cu totul neașteptat. Wild. Cu o hartă imensă, plasată în timpurile străvechi, ca jucător poți asuma rolul oricărui tip de vietate, cum ar fi acela de lup, șoim, porc mistreț, om și multe altele. Acesta este un titlu exclusiv PS4 și  va avea desigur și o mică doză de umor.

httpv://youtu.be/6HR3hELKMgg

Ok. Imaginați-vă următoarea combinație. Hideo Kojima, Silent Hill și Guillermo Del Toro. Ce iese? P.T.

Ca de obicei, lui Kojima îi place să se joace cu mintea noastră, P.T. venind de la Playable Teaser. Acesta va realiza un joc numit Silent Hills, din perspectivă First Person, iar ca personaj principal îl vom avea pe nimeni altul decât Norman Reedus din seria The Walking Dead. Dacă nu greșesc, demo-ul P.T. este deja disponibil pe PSN pentru PS4. Luați de jucați!

httpv://youtu.be/F8TRbLPuSus
httpv://youtu.be/5yyRdk9G39o
httpv://youtu.be/bXlTET9FXVw
httpv://youtu.be/eWMU2KcNrvU
httpv://youtu.be/tAgKg72TYG0

FIFA 15 are parte de un tratament special, unde pe Xbox One, anumiți jucători vor fi jucabili exclusiv pe acea consolă. Play on!
httpv://youtu.be/Qbfkdx2Gg6Y
httpv://youtu.be/Qs6owERgOyc

În cazul în care va fost dor de un joc în stilul arcade unde decimezi valuri de extratereștrii, atunci Alienation este pentru voi. Exclusiv PS4.

httpv://youtu.be/vf9XZImpm0o

Întotdeauna când am jucat un driving game, m-am gândit să-mi bat prietenii depășindu-le recordul sau să conducem pe același traseu în competiție. Ei bine, asta va putea fi posibil în curând prin intermediul Driveclub.

httpv://youtu.be/5k28tz1jxnw

Dacă sunteți fani ai studioului Ninja Theory, cei care ne-au adus Enslaved, DMC și Heavenly Sword, atunci o să fiți plăcut surprinși că ei lucrează la un nou titlu, Hellblade, unde o femeie se află pe calea răzbunării, împotriva demonilor.

httpv://youtu.be/LyaYDROciCw

S-ar putea să vă amintiți de nemții de la Yager după succesul răsunător al jocului Spec Ops The Line. Aceștia revin în forță nu cu un sequel al lui Spec Ops, ci cu unul al lui Dead Island. Surprinzător nu? Vom tăia, decima, împușca și eviscera la zombie cât curpinde și în același timp va fi un competitor direct la adresa lui Dying Light.

httpv://youtu.be/1IKsV5EOV5U

Dragon Age Inquisition, dragoni, templieri, magi și mai nou The Elder One, cea mai nouă și mai periculoasă amenințare din serie, de la The Blight încoace. Acesta pare să fie propria versiune din istoria jocului a lui Lucifer, întrucât îl auzim declarându-se un nou zeu.

httpv://youtu.be/yHeWOQvVRd8
httpv://youtu.be/Jfzx4Y8EzpM
httpv://youtu.be/cuR2zMuUBaY

Assassin’s Creed Unity şi Rogue

Haideți să începem așa. AC III nu a fost jocul la care lumea se aștepta, însă Ubisoft și-a spălat din păcate cu Black Flag, oarecum, având în vedere că nu s-a simțit ca un titlu AC. Acum intră Rogue, o clonă a lui Black Flag, restilizat, cu câteva jucării noi pentru personajul irlandez Shay, o navă ceva mai manevrabilă și desigur, nu mai ești asasin, ci Templier. De asemenea, meniul este exact același cu cel din Black Flag și explorăm, iată din nou, America, pe lângă Atlanticul de Nord. Rogue pare să fie felul lui Ubisoft de a spune că încă există jocuri pentru PS3 și Xbox 360, jocul fiind exclusiv pentru acestea.

Trecem acum la Unity, unde într-adevăr vedem o îmbunătățire considerabilă atât în gameplay cât și poveste. Totul este schimbat, de la animații la detaliile istorice. Ce îmi place cel mai mult este libertatea acordată jucătorului, de a aborda misiunile prin mai multe căi, lucru ce trebuia făcut demult. Pe lângă asta, parkour-ul a fost mult îmbunătățit, de la aceleași mișcări plictisitoare din titlurile precedente. În final, după terminarea poveștii lui Ezio avem parte de un joc cu adevărat în stilul AC.

httpv://youtu.be/2u-9DLMcH9E
httpv://youtu.be/p-mcRzDGSNA
httpv://youtu.be/nWivGrCKo4Y
httpv://youtu.be/NLm3VSbTrl0
httpv://youtu.be/xryotcO4zzw

Jocurile de tip sportiv au început să se contureze mai mult pe partea realismului, printre care și NHL 15. Haideți să dăm gol cu pucul și cu pumnii!

httpv://youtu.be/dlXY3P4YCMg

De ceva vreme acum, ne sunt arătate câteva clipuri live-action menite a promova pe Titanfall. Iată că în final toate aceste filmulețe alcătuiesc un short-film foarte bine realizat, ce demonstrează din punctul meu de vedere, că Titanfall era mai degrabă menit pentru marile ecrane în loc de console și PC. Mai jos aveți de asemenea și video-urile cum au fost realizate efectele speciale.

httpv://youtu.be/N1vqjJRcCzg
httpv://youtu.be/EynXcKVO6HQ

Battlefield Hardline

Iată încă un exemplu de joc restilizat care sincer nu prea are ce caută pe piață, mai ales când îmbină mult prea multe elemente din Payday, SWAT și Counter Strike. Recunosc că parte de singleplayer ar putea fi interesantă și originală, însă multiplayer-ul este un BF4 get beget, ce mai mult ar fi servit ca un DLC. Ceva îmi spune că cei de la Visceral mai bine se ocupau de Battlefield 2143 sau și mai bine, de Battlefield 1944.

httpv://youtu.be/9-sYc0UmcqA
httpv://youtu.be/hoqG-lRlEkY

Sims…știți, mereu am văzut seria asta ca un soi de upgrade, în sensul că vezi fețele cum se joacă de-a mama sau chiar crează întregi scenarii cu păpușile lor. Intră Sims în scenă și faci aceleași lucruri, pe lângă faptul că îți poți omori personajul nemaidându-i mâncare. Neat!

Sims 4 ne promite și mai multe chestii ciudate, având acum posibilitatea să creăm o întreagă personalitate pentru personajele noastre. De exemplu poți crea un om cu o fire foarte romantică, dar cu o predispoziție spre nebunie. Oare ce ar putea da greș?

Erau toți morți. Ultimul glonț a fost tras în noaptea această rece de iarnă. Pistolul este cald în mână mea, însă în interior sunt precum iarna.

Cam asta a fost genul de text cu care am fost obișnuiți în jocurile Max Payne al Finlandezilor de la Remedy. Succesul lor a fost urmat de o nouă serie axată mai mult pe supranatural, însă s-a simțit foarte mult lipsa unui element crucial, bullet time. Acesta revine în forță în noul joc exclusiv pentru Xbox One, Quantum Break, unde timpul literalmente o ia razna și e desigur orchestrat de o companie privată.

Sună familiar nu?

https://www.youtube.com/watch?v=fa69PBP_mHE

Shadow realms…Sună riscant. Bioware până acum ne-a făcut să fim obișnuiți doar cu un singur tip de joc, unul centrat foarte mult pe poveste, personaje și desigur alegeri ce pot influența în bine sau rău povestea. Shadow Realms se vrea a fi un joc co-op, 4v1, centrat pe poveste cu o latură episodică, similar cu un serial tv.

Bioware are un pedigree de top, se va ridica oare acest nou proiect la același nivel?

https://www.youtube.com/watch?v=qupRNr5XXsA

The Crew, Project cars, Forza Horizon 2  și Forza Motorsport 5 reprezintă clar tot ceea ce îți poți imagina pentru niște simulatoare de curse cu mașini, unde realismul și autenticitatea și-au făcut în final prezența cunoscută. Deși unul dintre ele încă se află într-o fază Alpha, fear not, tot ceea ce e bun e pe cale să urmeze.

https://www.youtube.com/watch?v=VV2kA5pkx4w

Eu tot sunt de părere că Dying Light trebuia să fie Dead Island. Sigur, Dead Island 2 e  după colț şi vom vedea în curând care va ieși supremul joc zombie.

Simulator? Bifat. Curse montagnerusse? Bifat. Țipete multe și creație imaginativă? Bifat. Ne jucăm cu explozii și gravitație? Foarte bifat! Asta e Scream Ride.

Se pare că acesta este noul ev al jocurilor de tip simulator unde aveam de-a face cu capre, urși și alte lighioane sau idei trăznite. De data asta avem unul centrat pe spațiu, unde, mare minune, creăm nave spațiale și explorăm. Yeey!

Ori and the Blind Forest este exact genul de joc pe care îl aștept cu entuziasm, unde aventura și compania bună vor fi centrale. Cu adevărat ceva nou și original!

N-am mai văzut până acum un joc unde de la premiza unui titlu cute, să ne ducem la un quest de găsire al mamei unui copil mutant alb-negru cu predispoziții trippy. Damn you Japan!

Counterspy este un must have pentru fanii înfocați al genului stealth, mai ales când e vorba de infiltrat baze inamice. Cine are un PS3, PS4 sau PS Vita, recomand cu mare entuziasm.

Vă aduceți aminte de serialul Prison Break? Ei bine, The Escapists este exact același lucru. Mai puțin faza cu tatuajul pe întregul corp. Și drama. Și Teddy. You get the picture.

Hyrule Warriors se vrea a fi un beat-em up creat de Nintendo, mă întreb însă cât de bine le va ține ideea, mai ales când ei nu prea fac lucruri de acest gen. Bold move!

Până acum numai Telltale Games au reușit să creeze o serie absolut extraordinară inspirată din The Walking Dead. Iată că în curând va sosi o posibilă concurență acerbă. Sunt foarte curios ce o să iasă!

În final îl vom vedea pe War Thunder și pe PS4. Este interesant cum cele mai bune hituri F2P își fac tiptil, tiptil cunoscută prezența pe console.

Company of Heroes 2: Ardennes Assault va fi primul DLC singleplayer, unde povestea va fi axată pe campania din Belgia anului 1944, când Americanii încearcă să pătrundă în Germania prin pădurea Ardenne, sub focul concentrat al artileriei germane. Probabil una dintre cele mai sângeroase campanii din istorie.

Never Alone este acel joc de tip adventure unde ne sunt prezentate poveștile nativilor din Antarctica. Ceva cu adevărat nou care cred că merită puțină atenție.

Minecraft își face și el apariția pe consolele next-gen, pregătiți-vă să construiți multe castele în curând ;).

Heroes marchează și el cea de-a 7-a intrare, unde eroii noștri vor cuceri teritorii și se vor lupta cu bestii.

Acum că scena MOBA e dominată de LoL și DOTA 2, cu Heroes of the Storm pe după colț de asemenea, va fi oare loc și pentru Dawngate să facă concurență?

După eșecul catastrofal al Aliens: Colonial Marines, Alien Isolation este exact jocul Alien pe care toți l-am dorit și așteptat. Creat în mod special cu același feeling din filmul original din 1979, vom intra în pielea fiicei lui Ellen Ripley și vom descoperi câteva secrete.

Star Wars: The Old Republic primește și el un expansion. Mă întreb însă, se va crea vreodată un Knights of the Old Republic 3?

Life is Strange pare exact genul de joc pe care Bioware să-l creeze, dar nu. Este reminiscent cu vechile point-and-click games, dar cu posibilitatea să întorci timpul înapoi în cazul în care povestea nu se duce conform dorințelor tale. Un fel de Prince of Persia mai monoton, dar interesant.

https://www.youtube.com/watch?v=7eiU0tmVIyY

Below pare să fie un mix interesant între Diablo și Dark Souls. Niciodată n-am văzut un joc cu un așa mare potențial.

World of Warcraft – Warlords of Draenor…mai are rost să zic cât de bine realizat este cinematicul?

No Man’s Sky, vă spun de acum, va fi clar cel mai creativ joc făcut vreodată. Este genul de joc cu explorare imensă, ce își va face apariția mai întâi pe PS4 dar mai apoi și pe PC. Gândiți-vă la DayZ, în spațiu, combinat cu Minecraft. Ce doriți mai mult de atât?

Cam atât ne-a avut de oferit Gamescom în materie de trailere însă mai am câteva știri cu care voi încheia acest articol.

Se pare că haosul zvonului cum că Rise of the Tomb Raider va fi exclusiv pentru Xbox One, nu este întrutotul adevărat. Da, va fi exclusiv, însă doar pentru o perioadă limitată. Cu alte cuvinte, acesta va sosi inițial pentru această consolă, fiind ulterior făcut disponibil și pentru celelalte platforme. Phew, ne-am liniștit!

În altă ordine de idei, DayZ își va face și el apariția pe consola PS4, lucru care fie va fi o idee foarte bună, sau una foarte rea, mai ales când jocul se află abia în stadiul Alpha pe PC. Nimic nu e terminat complet, buguri există, dar măcar e jucabil. Dean, don’t let us down!

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

11 COMENTARII

    • Mi-ai citit gandurile! Chiar ca nu prea a fost pana acuma abordata partea asta. De data asta sa moara soldatii din cauza caldurii si sa gaseasca fantani pentru a se rehidrata. 😀

     • Si furtuni de nisip in loc de viscol :)))
      M-am gandit la Africa pentru ca nu e un subiect foarte dezvoltat… Adica singurul joc care s-a gandit si la Afrika Korps e Sniper Elite III … Pe laga faptul ca s-ar schimba climatul, de la iarna ruseasca din est, poate fi adaugata si Marea Britanie care a avut si ea rolul ei in campania din Africa… Si din desert ar fi interesant sa fie si Batalia pentru Malta apoi sa mearga pana in Italia. Sau e prea mult ??? 😀

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.