ESGN TV – Noua reţea globală de sporturi electronice

Acum ceva timp vă vorbeam despre expansiunea fenomenului eSports atât la nivel internațional cât și în România. De obicei, nu toată lumea reușește să fie prezentă la aceste evenimente și să le urmărească, fie din considerente financiare, fie din cauza distanței mari care trebuie parcursă.

Pentru a contracara acest neajuns unii organizatori apelează la serviciul Twitch.tv și câțiva comentatori sau “contractează” un canal TV național pentru a difuza ce se întâmplă la fața locului.

Să zicem că aceste soluții sunt ok, dar ce ne facem când vrem să găsim  informații despre un jucător, un eveniment, o știre care au legătură cu esport-ul, dar acestea sunt răsfirate separat pe diferite site-uri?

Soluția salvatoare vine din partea ESGN (eSports Global Network), companie care are de gând să ne ofere o platformă care va îngloba cele mai noi detalii și informații legate de lumea eSports.

Mai multe detalii puteți afla din comunicatul oficial de presă de mai jos. Enjoy! 😀

ESGNTV intră de azi în faza beta, serviciul complet urmând să fie lansat la începutul lui 2014. Oferind cele mai noi informaţii din lumea sporturilor electronice, platforma de ştiri şi difuzare online vrea să contribuie la creşterea popularităţii gamingului profesionist.

Berlin, 10 decembrie 2013 – Clauf GmbH, o companie media din spaţiul online, dedicată sporturilor electronice, lansează două noi pagini web adresate entuziaştilor de gaming profesional şi eSports. Atât reţeaua gloablă de eSports, ESGN (www.esgn.com), cât şi platforma de difuzare online, ESGNTV (www.esgntv.com), au ca scop oferirea celor mai noi informaţii despre sporturile electronice din lumea întreagă. Gamingul profesionist reprezintă un domeniu care se bucură de o popularitate din ce în ce mai ridicată şi de o evoluţie accelerată, reunind jucători talentaţi care concurează pentru premii şi faimă în cadrul diferitelor ligi şi turnee. Cu o listă de parteneri care include organizaţii precum ESL (Europa), GameFy (China) şi GomTV (Korea), ESGN şi ESGNTV vor acoperi fiecare aspect al sporturilor electronice, prezentând informaţii actualizate la minut despre competiţii, cele mai noi ştiri, programul turneelor şi profile de jucători. Ambele site-uri pot fi accesate în mod gratuit, fără să fie nevoie de parcurgerea vreunui proces de înregistrare.

“Ne dorim ca ESGN şi ESGNTV să devină cele mai importante surse de informaţii din lumea eSport, oferind o nouă abordare a profesiei de atlet electronic şi publicând conţinut indisponibil pe alte platforme” a declarat Jong Hwan Lee, CEO al Clauf GmbH. “Acesta este primul pas al unei iniţiative globale care va apropia gaming-ul profesionist de toate categoriile de audienţă. Informaţia va fi făcută accesibilă de către experţii noştri în eSports, cu ajutorul partenerilor.”

 

ESGNTV – Noua reţea globală de sporturi electronice

ESGNTV este o platformă de difuzare online, care oferă acoperire non-stop a domeniului de gaming profesionist. Prin implicarea expertului de sport electronic Dan “Frodan” Chou şi a fostului producător ESPN, Morgan Stone, ESGNTV vrea să se adreseze unei audienţe cât mai largi. Oferind ştiri de ultimă oră, analize detaliate, transmisii de la competiţii, interviuri cu jucători direct din culise şi rezulatele turneelor, ESGNTV acoperă fiecare aspect legat de acest domeniu.  Echipa ESGN va transmite dintr-un studio cu o suprafaţă de peste 550 de metri pătraţi, amenajat în locul care a găzduit cel mai vechi studio de filme din lume, renumitul Potsdam Babelsberg. Faza beta porneşte cu emisiunea Fight Night care va trata jocuri precum Starcraft II, Hearthstone şi Street Fighter. Pornirea serviciului complet este planificată pentru începutul lui 2014.

 

Punctele ESGN – noua soluţie de evaluare a performanţelor 

 Prin intermediul punctelor ESGN, se doreşte introducerea unui sistem cooperativ de clasificare şi evaluare a jucătorilor şi al echipelor, un algoritm care va fi adoptat de toţi partenerii, indiferent de regiunea în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, ESGN va avea posibilitatea de a reuni realizările individuale ale jucătorilor din cadrul evenimentelor majore într-o tabelă unificată. Punctele ESGN şi clasificările ELO vor oferi informaţii detaliate despre fiecare jucător şi echipă, incluzând rezultatele obţinute, schimbările de componenţă şi o evidenţă a meciurilor disputate.  ESGN.com va include şi o planificare anuală a evenimentelor de gaming profesionist şi rezultatele turneelor deja desfăşurate, cu un supliment special dedicat celor mai importante meciuri, al jucătorilor participanţi şi al premiilor în bani. Rezultatul va fi creşterea vizibilităţii şi a transparenţei campionatelor şi a profilelor de jucători, la nivel global.

 

Pentru entuziaştii eSports, de la entuziaştii eSports

Echipa din spatele ESGN se bazează pe experienţa cumulată de peste un deceniu al membrilor componenţi, care înţeleg şi fac parte din scena de gaming profesionist. Având sediul în Berlin, ESGN vrea să aducă în atenţia industriei de gaming scena de sporturi electronice. Difuzându-se pe patru canale deja consacrate, inclusiv Twitch.tv şi YouTube, ESGNTV va fi disponibilă audienţei din America de Nord, Europa şi Asia.

“Doar prin colaborare putem accelera evoluţia fenomenului de gaming profesional, aducându-i recunoaştere la nivel global şi transformându-l într-un rival al sporturilor clasice. Doar o singură companie nu va putea atinge acest ideal, astfel trebuie să adoptămn modelul industrial şi să ne unim eforturile”, a declarat Ralf Reichert, director administrativ al Turtle Entertainment (ESL).

“Prin introducerea unor noi caracteristici, precum noul sistem de clasificare, ESGN extinde graniţele sportului electronic la nivel global,” a declarat Jeong Wong Che, director administrativ al Gretech (GomTV). “În ultimii ani, am putut observa o evoluţie fascinantă a domeniului, care a început să se adreseze unor audienţe din ce în ce mai mari. ESGNTV va contribui la acest fenomen prin difuzarea de conţinut din întreaga lume.”

 “În ultimii ani scena de sport electronic s-a dezvoltat foarte mult în China. ESGN şi ESGNTV ne vor ajuta să accelerăm această evoluţie şi să partajăm mesajele noastre cu o audienţă globală”, a declarat Chen Jianshu, director general al GameFY.

 Link-uri:

ESGN

ESGNTV (Beta)

Clauf   

Facebook Clauf  

Facebook ESGN

Facebook ESGNTV

Youtube

 clauf_studio_pm_main_visual

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.