[Interviu] Game Art – Ana-Maria Gălețeanu

În ziua de astăzi arta nu prea mai are așa mare căutare și apreciere, iar motivul este procesul acesta al tehnologizării și al simplificării producției bunurilor de larg consum.

Puțină lume mai are în casă un tablou unic atârnat de perete sau un tricou mai special pe care să îl porți mândru pe tine, fiindcă ceilalți nu pot să găsească același model.

Trăim într-o era dominată în mare parte de kitsch și lăcomie după bani, dar au mai rămas persoane care știu să aprecieze o operă de artă sau un artist bun.

De asemenea, sunt artiști cărora merită să le oferim atenția și suportul nostru. Unul dintre aceștia este Ana-Maria Gălețeanu care m-a surprins cu creaţiile sale și am decis să o invit la un interviu.

Overheat: Bună și bine ai venit pe Overheat.ro. Mulțumesc că ai acceptat invitația noastră la interviu.

Game Art: Mulțumesc pentru invitație și bine te-am găsit.

 

OVH: Ce ne poți spune despre tine și munca pe care o faci ? Cum ți-a venit ideea să înființezi Game Art?

GA: Ideea i-a venit unei cunoștințe care a văzut desene/picturi făcute de mine și m-a întrebat dacă vreau să pictez personaje din jocurile video. Atunci am zis da și a doua zi am cumpărat o pânză care s-a transformat într-un tablou pe care l-am dăruit unui prieten, fan Lara Croft. Entuziasmul lui m-a încurajat și am zis să duc mai departe Game Art, pentru că merită. Tricourile au fost un experiment la început care a devenit ceva serios.

 

OVH: Ce reprezintă Game Art pentru tine și pentru persoanele care îi trec “€œpragul” ?

GA: Mereu mi-am dorit să am lucruri care nu există pe piață, lucuri unicate. Game Art reprezintă atât pentru mine, cât și pentru persoanele care îi trec”pragul”, locul unde pot să găsească lucruri unicate, așa cum și le doresc. Este locul potrivit unde poți să găsești cadoul potrivit pentru prieteni.

 

OVH: Care crezi că e acel lucru special la produsele tale, acel atu greu de replicat de altcineva?

GA: Tot ce fac este pictat. Nu folosesc șabloane pentru desene pentru că desenez și pictez totul cu pensula.

Game Art se caracterizează prin unicitate și asta este un lucru pe care toți ni-l dorim, nu-i așa? Nu există tricouri la fel, tablouri identice. Vreau ca persoană care vine la mine și îmi spune că își dorește un tablou/tricou să știe că doar el o să aibă acel tablou/tricou.

 

OVH: Să zicem că cineva ar dori să îi fie pictată camera cu elemente dintr-un joc. Ai fi dispusă să faci asta?

GA: Da, cu cea mai mare plăcere. Pentru că am terminat Facultatea de Arte, Secția Artă Murală, am pregătire pentru proiecte de murală.

 

OVH: Care a fost cea mai complicată lucrare pe care ai avut-o până acum?

GA: Pentru mine nu există lucrări complicate, pot doar să spun că pictura cu King Leoric a fost un record pentru că am terminat-o într-o săptămână. Am vrut să fie gata când s-a lansat Diablo 3.

 

OVH: Ai sfătui și pe alții să facă ce faci și tu ?

GA: Mie îmi place foarte mult ceea ce fac și i-aș încuraja pe oamenii care vor să facă ceea ce fac eu. Nu i-aș sfătui să facă asta, pentru că în spatele aprecierilor, domeniului frumos, creativ, există multă muncă, multe sacrificii. Cine își dorește să muncească mult?(glumesc) Dacă cineva nu ar fi dispus să facă sacrificii, să muncească din greu, atunci ceea ce fac eu nu i se potrivește și ar fi păcat ca rezultatul final să fie superficial. Cel mai bine, fiecare să facă ceea ce i se potrivește cel mai bine și să facă acel lucru impecabil.

 

OVH: Dorești să transmiți ceva cititorilor noștri?

GA: Da. Să știe că în pictură nu există limite și totul este posibil.Trebuie doar să îmi scrie ideea pe care o au și ce își doresc.

 

OVH:  Mulțumesc pentru timpul acordat. Îți dorim succes în continuare.

GA: Mulțumesc pentru invitație. Felicitări pentru tot ceea ce faceți și sper ca pe viitor voi să fiți cei care organizează evenimente naționale și internaționale de gaming. Succes!

 

Mai jos aveţi o galerie care conţine câteva din lucrările Anei.  Enjoy! 😀

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.