Rezumat + foto: DreamHack Romania 2013

DreamHack România 2013 a trecut și a sosit timpul să vă spun părerile mele despre acesta. Când am ajuns la Sala Polivalentă se formase deja o coadă destul de mare, dar spre surprinderea mea aceasta a fost preluată destul de repede.

Locația a fost mai mare față de sala TURBOHALLE, ceea ce a permis o mai bună amplasare a standurilor, o tranziție mai ușoară a vizitatorilor dintr-un loc în altul, iar numărul scaunelor din fața scenei a fost și acesta mai mare.

Un alt lucru pe care l-am apreciat a fost că nu au amplasat toate standurile cu mâncare și băuturi (non-alcoolice)  în același loc, astfel că s-au evitat îmbulzeli nedorite.

Totuși, am avut un moment în care mă simțeam sufocat din punct de vedere psihic. Motivul a fost că la aproape toate standurile jocul predominant pe calculatoare era LoL. Vizitatorii mai tineri se înghesuiau să joace LoL de parcă nu l-ar mai fi jucat de o foarte lungă perioadă de timp.

E de înțeles faptul că firmele, pentru a atrage vizitatori la standurile lor, le pun la dispoziție acestora jocurile care le plac. Totuși aceste firme trebuie să își asume rolul și de formatori de cultură diversificată. Puteau să bage 2 ore de LoL, după  o oră sau 2 de CS:GO și tot așa pentru alte jocuri.

Că să înțelegeți la ce mă refer vă dau un exemplu din gastronomie. Ideea este să nu mănânci aceeași mâncare pe care o știi tu că este bună. Trebuie să încerci un pic și din sortimente noi ca să îți formezi o cultură mai vastă. Așa trebuie să fie la astfel de evenimente. Trebuie să îi înveți să mai și investească bani într-un joc, consolă, PC, nu să îi înveți numai cu Free-to-play.

Din fericire standurile Maguay, ASUS, Like IT, AMD și puțin Logitech au reușit să salveze situația. Standurile Maguay, ASUS și Like IT au oferit un sortiment mai mare de jocuri care rulau pe sistemele din brand-ul lor. Consider că acest lucru a fost un plus, deoarece  cel care le trecea “pragul” putea să evalueze hardware-ul și să se distreze în același timp.

Mi-au mai plăcut  sistemele de racing care imitau monoposturile de Formula 1 de la standurile ASUS și Logitech. Pe lângă acele standuri a mai avut loc și Battlekon în prima zi a evenimentului. A fost foarte distractiv să urmăresc jucătorii cum încercau să își caftească, adversarii. Totuși, aș fi vrut ca spațiul alocat acestui concurs să fie ceva mai mare. A doua ziua, în același spațiu a avut loc un concurs de FIFA 13 pe console.

Prima zi a evenimentului a fost marcată și de un eveniment mai neplăcut. La un moment dat conexiunea la internet a început să dea semne de întreruperi provocând astfel deconectări la meciurile de  LoL și într-un final s-a întâmplat să pice definitiv conexiunea, iar soluționarea problemei nu a durat chiar puțin din păcate.

Prima reacție pe care am avut-o când am aflat că a picat netul a fost să zâmbesc, dar nu orice zâmbet, unul malefic. Nu mă bucuram de necazul organizatorilor, de fapt mă bucuram să nu îi mai văd pe toți grămadă pe LoL. A fost ca un moment de respiro.

Puteți să spuneți ce vreți, puteți chiar să îmi dați rolul în Despicable me 3, dar asta am simțit eu. Totuși, nu neg că mi-a părut rău pentru spectatorii care au venit să urmărească meciurile, dar și faptul că jucătorii prezenți la eveniment își făceau o părere proastă în legătură cu organizarea evenimentului.

Din păcate comentatorii de la meciurile de LoL nu au avut starea de spirit necesară insuflării acelei energii și pasiuni publicului, ceea ce a provocat o stare mai statică în sală, dacă pot spune așa. Nu am nimic cu persoanele respective, nu pot să le contest cunoștințele din domeniul lor fiindcă nu am vorbit cu ele, dar consider că trebuie să să își schimbe felul de a comenta.

S-a observat imediat diferența de atmosferă când au prezentat Day9 și Artosis meciurile de Starcraft 2. Era o plăcere să le urmărești și să asculți comentariile acestora.

Pasionații de board games au avut ocazia să se distreze în cadrul standului Red Goblin. De asemenea, am avut parte și de un număr destul de măricel de cosplayeri. Este de apreciat efortul acestora de a dezvolta acest domeniu.

Eu sper că aceste puncte de vedere să ajute organizatorii pentru evenimentul următor. Per total pot că DH România 2013 a fost un pic mai bun decât evenimentul precedent și sunt sigur că edițiile viitoare vor fi mai bune.

Mai jos aveți link-urile care duc către pozele de la eveniment. Enjoy! 😀

Ziua 1

Ziua 2

 

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.