Fostul președinte al companiei Nintendo a murit

Hiroshi Yamauchi, fostul președinte al „gigantului” Nintendo a murit la vârsta de 85 de ani. Yamauchi a fost al treilea președinte al companiei de electronice Nintendo. Sub comanda lui, Nintendo a intrat pe piața electronicelor și astfel a devenit un lider la nivel global. Yamauchi a fost urmat de actualul președinte, Satoru Iwata în 2002, însă Yamauchi a rămas în companie având funcția de consilier special.

Yamauchi a construit un imperiu ce a adus la viață personaje precum Donkey Kong și  frații Mario. Astfel Nintendo s-a bucurat de un mare succes pe piața jocurilor video. Nintendo Entertainment System (NES) este consola ce a avut o popularitate masivă atât pe piața din Japonia, cât și în America de Nord reușind să vândă peste 60 milioane de unități datorită strategiei de marketing, atenției date calității și prin crearea a personaje adorabile care, mai târziu au devenit nume comune în industria jocurilor video.

Spiritul domnului Yamauchi va fi păstrat în compania Nintendo prin respectarea definiției valorii asa cum ne-a oferit-o el – generezi valoare acolo unde faci ceva diferit – și prin adaptarea companiei la vremurile schimbătoare. ” a declarat Satoru Iwata, președinte Nintendo.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.