Romanian Game Developers Association

Unii spun că piaţa de gaming din România se află pe o pantă ascendentă, alţii spun că se află pe o pantă descendentă şi alţii spun că stagnează. Eu zic că mai e mult de lucru la acest capitol. Avem jucători cu potenţial mare în eSports, dar care nu primesc susţinerea necesară, avem oameni care doresc să se implice în procesul de creare a unui joc, dar nu are cine să îi îndrume şi mai avem consumatorul de rând care trebuie educat.

Toate acestea speră să le rezolve treptat Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Romanian Game Developers Association – RGDA), despre care puteţi citi mai jos in comunicatul oficial de presă.

București, 17 septembrie 2013: Lansată astăzi, Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Romanian Game Developers Association – RGDA) este prima asociație din țară care își propune să sprijine și să promoveze industria locală de profil și să contribuie la dezvoltarea atât a profesioniștilor din domeniu, cât și celor aflați la început de drum.

“Aveam nevoie de un front comun de discuție, front care să facă auzite vocile jucătorilor din industrie, indiferent dacă vorbim despre dezvoltatorii de jocuri, despre startup-uri sau despre marii angajatori din domeniu”, spune Andrei Istrate, co-fondator RGDA.  “Gândim proiecte care să aibă impact asupra educării și dezvoltării talentelor în această industrie, dar și proiecte care să informeze și să promoveze valoarea reală generată de acestea chiar aici, la noi, în România”, mai spune acesta.

Urmând o idee lansată de trei specialiști în dezvoltarea de jocuri, RGDA s-a constituit ca o organizație non-profit al cărui scop este acela de a crea o comunitate de resurse pe care să o pună în slujba informării și a educării, dar și a promovării și apărării intereselor industriei de jocuri video din România. Printre proiectele asociației aflate în lucru în acest moment se numără o platformă integrată de informare special dedicată industriei, workshop-uri pentru studenți sau întâlniri între profesioniști.

Deschisă în egală măsură profesioniștilor și companiilor, asociația se bucură deja de susținerea TIGA – Asociația dezvoltatorilor de jocuri din Marea Britanie și una dintre cele mai importante organizații de profil din Europa. De asemenea, RGDA a făcut deja primii pași în stabilirea de parteneriate cu asociația studențească ROSEdu, cu TechHub București sau cu Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Multe detalii despre RGDA sunt disponibile pe www.rgda.ro.”

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.