Primul gameplay trailer din GTA 5. Risc de lingere a monitorului.

Primul trailer de gameplay din GTA V s-a lăsat mult aşteptat după anunţarea oficială a jocului din octombrie 2011. De fapt, în aceşti aproape doi ani Rockstar şi-a hrănit publicul doar cu câteva screenshot-uri şi două clipuri video, cam îndeajuns cât să clasificăm fanii GTA V drept subnutriţi.

Dar a venit momentul mult aşteptat – putem vedea pentru prima oară secvenţe de gameplay şi câteva lucruri până acum necunoscute cu care ne vom petrece timpul vreo câţiva ani după lansarea jocului.

httpv://youtu.be/N-xHcvug3WI

Dacă nu ştiai deja, GTA V spune povestea a trei personaje în acelaşi timp – Michael, Franklin şi Trevor – iar clipul proaspăt lansat ne arată că în orice moment putem decide să schimbăm persojanul iar loading screen-ul dintre ele durează doar câteva secunde. Având în vedere că fiecare personaj îşi trăieşte viaţa chiar şi atunci când nu este controlat de jucător, momentul în care facem tranziţia de la unul la celălalt ne poate oferi surprize – spre exemplu, s-ar putea să ne trezim în mijlocul unei urmăriri cu poliţia.

Există şi câteva misiuni (jafuri) în care sunt implicate toate cele trei personaje, iar în cadrul acestora putem face tranziţia dintre personaje în mod instantaneu, fără loading screen. Trailerul ne arată cum cele trei personaje pot coopera pentru un jaf perfect. O altă scenă ne arată că uneori există mai multe moduri de a efectua o misiune.

Aşa cum ne-a obişnuit seria Grand Theft Auto, jocul ne propune şi nişte activităţi secundare. Şi nu, nu mă refer la incendieri de maşini, împuşcat de oameni nevinovaţi şi aruncarea maşinilor de poliţie de pe pod (lucruri pe care le presupun posibile din start). În schimb, în GTA 5 poţi juca tenis, golf, poţi face ciclism, poţi sări cu parapanta, poţi merge la vânătoare şi poţi chiar să faci scuba-diving.

De asemenea, poţi investi bani în imobile sau acţiuni (la bursă) ca să te îmbogăţeşti ca un GTA-ist speculant ce eşti. Şi mă aştept ca acest sistem să fie destul de bine implementat încât să înţeleagă oricine bazele funcţionării bursei, de exemplu. La naiba, jocul ar trebui să se numească Suita Educaţională GTA, nu doar GTA!

În Grand Theft Auto V vom avea o GRĂMADĂ de posibilităţi de personalizare atât a vehiculelor (pe care le putem înfrumuseţa după plac a la NFS) cât şi a personajelor care pot purta diverse haine şi tatuaje.

La finalul trailerului ni se oferă şi o scurtă şi încântătoare privelişte asupra unei sesiuni de multiplayer, iar Rockstar promite că ne va dezvălui mai multe despre această parte a jocului în viitorul apropiat.

Jocul se va lansa pe 17 septembrie 2013 pentru PlayStation 3 şi Xbox 360. O variantă de PC nu a fost confirmată, dar este foarte probabilă (chiar de curând, Rockstar căuta să angajeze persoane care să facă portări pe PC ale “celor mai noi jocuri Rockstar”).

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. O sa fie foarte misto jocul asta…oricum pana apare mai e ceva….dar pana atunci o sa apara in august saints row4 care sper sa il termin pana in septembrie…

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.