Imagini şi impresii de la East European Comic-Con

Weekend-ul trecut (30 şi 31 Martie) a avut loc un eveniment numit East European Comic Con. Cu această ocazie Palatul Copiilor din Bucureşti s-a dovedit încă o dată neîncăpător pentru astfel de evenimente, lucru datorat stocului uriaş de bilete pus în vânzare… şi epuizat:  peste 3500 de bilete pentru fiecare dintre cele două zile.

Evenimentul a reunit în jur de 35 de expozanţi, ce au prezentat  şi au vândut produse inspirate din gaming, benzi desenate, producţii cinematografice sau cultura japoneză. Doi invitaţi de onoare au fost prezenţi pentru a fi luaţi la întrebări şi traşi în poze: Finn Jones (Game of Thrones) şi John Rhys-Davies (Lord of the Rings, Sliders).

Poate cel mai important lucru este că au existat destul de mulţi cosplayeri (atât români cât şi străini), ba chiar şi nişte concursuri destinate lor. Am putut vedea personaje diverse precum Mario, Alice, Gordon Freeman, Storm Trooper, Edward Scissorhands, Wolverine, dar şi nişte asasini (inspiraţi de Assassin’s Creed), vânători de fantome, personaje din Minecraft şi altele.

Nici cei pasionaţi de gaming nu au fost uitaţi: Electronic Sports League (ESL) a organizat competiţii profesionale de gaming într-o sală plină ochi cu spectatori, dar a pus la dispoziţie şi o zonă de Free Gaming care a fost asaltată de vizitatorii dornici de o partidă de FIFA 13, Starcraft 2, Counter-Strike sau League of Legends. De asemenea Logitech a avut o prezenţă destul de importantă, punând la dispoziţie o mulţime de premii şi chiar preţuri reduse la jumătate pentru cei prezenţi.

East European Comic Con a fost un eveniment decent pentru prima ediţie, cea mai mare problemă fiind aglomeraţia de la faţa locului. Se pare totuşi că organizatorii de la Asociaţia Kesenai au avut ceva de învăţat din asta şi au promis că următorul Comic Con va fi organizat în altă parte.

Cifre oficiale:

Sâmbătă, 30 Martie:

3661 de participanți cu bilete;
327 de participanți cu invitații;
150 de voluntari și staff;
146 de persoane – expozanți comerciali;
Peste 80 de jurnaliști.
Un total de 4364 persoane!

Duminică, 31 martie, accesul a fost fluidizat

4289 de participanti cu bilete;
368 de participanti cu invitatii;
150 de voluntari si staff;
122 de persoane – expozanti comerciali;
Peste 100 de jurnalisti.

Pentru cele două zile au fost aproximativ 9400 de persoane.

Pozele de la eveniment sunt la doua click-uri distanta:

Ziua 1

Ziua 2

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.