LittleBigPlanet Karting sau ce am făcut la sfârşit de săptămână

Este weekend și asta înseamnă că ne putem relaxa, respirând adânc, lenevind prin pat, cu controller-ul bine lipit de palme!

Sunt convinsă că foarte mulți dintre voi doresc să petreacă un sfârșit de săptămână de vis, alături de câțiva prieteni dornici de o aventură mai puțin “hardcore” și mai mult “flower power”. Știu un joc bun în care se pot alătura până la 4 prieteni unde distracția este la ea acasă!

Dacă vă regăsiți în rândurile de mai sus, am sugestia perfectă: LittleBigPlanet Karting, un titlu produs de echipa United Front Games (aceeași din spatele superbului Modnation Racers), disponibil exclusiv pe consola PlayStation 3.

Chiar dacă este pe piață de ceva vreme, jocul încă face viața mai frumoasă multor gameri, hotărâți să iasă din sfera convenționalului și să se aventureze într-un univers LittleBigPlanet (este magic, credeți-mă) în care nevoia de adrenalină matinală va fi satisfăcută de niște curse fenomenale!

 

Dacă sunteți familiari cu franciza de success LBP, veți recunoaște din prima clipă atmosfera specifică acestor jocuri, construită mai ales de către Stephen Fry, cel care și-a “imprumutat” vocea pentru ca noi să începem jocul cu o poveste frumos narată, imposibil de ignorat cu ajutorul comenzii “Skip”.

Totul ne aduce aminte de LittleBigPlanet, senzația că noul joc de karting este practic o extensie firească a francizei nu ne poate slăbi, chiar dacă uneori pare mai puțin finisat.

Meniul jocului, ca și până acum, ne va pune la cârma unui controller aflat în Computer Pod, de la care ne putem alege o planetă  drăguță în care să ne trimitem Sack Boy-ul la luptă.  Vom concura cu niște adevărați bandiți ai universului, numiți “The Hoard”, care sunt o bandă de ciudați ce au pus gând rău universului. Odată intrați în Story Mode, avem ocazia să îi înfrângem pe nenorociți prin a câștiga fiecare cursă în parte.

Sună destul de bine, însă în cazul în care joci singur, pregătește-te să simți că totul se repetă: conduci, colectezi bule de pe marginea drumului, găsești arme, stickere, jocul alunecând ușor spre partea seacă și plictisitoare.

Însă dacă ți se alătura cel puțin un amic, lucrurile se schimbă radical, având posibilitatea să îți arăți gradul de măiestrie în ale drifturilor, atacurilor surpriză și în ale capacităților de apărare împotriva oponenților.

Jocul chiar ne exploatează o eventuală iubire pentru foc: boosturile de viteză ne sunt acordate în momentul în care facem drifturile atât de bune încât ne iau foc, la propriu, cauciucurile! Mai mult, pentru a ne asigura un loc fruntaș în cursă, ne putem folosi de armele culese de pe pistă, care pt fi întoarse împotriva oponenților ori folosite drept scut atunci când te vezi atacat!

Pe lângă arme, există și anumite power boost-uri, de genul Boxing Glove (care efectiv îți transformă kartul într-o mănușă de box care îi va lovi pe oponenți unde îi doare mai tare) ori Fast Forward Button – o idee destul de drăguță, care te aruncă practic în viitor, cu câteva locuri mai sus în clasament! Problema la primul boost o reprezintă ușurință cu care te poți trezi cu capul în zid, mănușa de box având o viteză considerabilă atunci când este folosită. Astfel, din neatenție, poți ajunge cu ușurință printre ultimii, iar în momentul respawnului, pentru câteva secunde, vei fi mai vulnerabil în fața atacurilor iar dacă nu ai arme pe care să le transformi în scuturi, atunci gninion, vei muri încă o data!

În afara Story Mode avem și Battle Mode, un izvor de refulare pentru cei care vor să combine viteza karturilor cu ideea de shooter. Aici trebuie să te pregătești sufletește pentru o vizită în arenă, unde te așteaptă dragii băieți puși pe rele, care te vor urmări, te vor prinde și cu siguranță te vor ucide cu armele din dotare (sau poate vei fi un Rambo pe 4 roți și runda se va termina cu un masacru în rândul dușmanilor)!

Ajungem în sfârșit la modul online, care deși este prezent, nu ne încălzește cu nimic inimile pentru că ne oferă același sentiment de gameplay ca și în singleplayer, fără îmbunătățiri considerabile.
Mai amuzant este să ne personalizam kartul, pe Sack Boy ori chiar să ne batem un pic capul cu editorul de nivel, cu ajutorul căruia ne putem crea propriile hărți și jocuri. Chiar dacă vă surâde ideea de a crea propriile hărți, poate unele mai bune decât cele din Story Mode, pregătiți-vă sufletește, luați-vă foi și un pix pentru a nota toate informațiile despre CUM se folosește acest editor.

Partea murdară a lucrurilor vine odată cu niște tutoriale video extrem de lungi, plictisitoare, lipsite de interactivitate, care ne învață în stil școlar românesc cum stă treaba cu fiecare tool din editor. Așadar, gândiți-vă de două ori înainte să vă promiteți că veți face cea mai bună hartă pentru LittleBigPlanet Karting!

Uitând de puținele minusuri pe care le are, acest joc poate deveni simbolul distracției de weekend, la care poate să participe unchiul, nepoata, cățelul, purcelul!

 

 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.