Overheat + Forum IT = tabară cu LAN Party!

Nu negăm că este posibil ca voi, cititorii, să vă întrebați cam prin ce ape se mai scaldă Overheat, mai ales că ne îndreptăm ușor, dar sigur, spre ieșirea din variantă beta! Avem deja un nou logo, planuri cel puțin interesante pentru următoare perioadă dar și câteva concursuri care să ne golească nouă visteria de premii!

Putem spune că după aproape un an de la lansare, Overheat a început să se infiltreze și pe alte meleaguri – doi dintre redactorii noștri (subsemnata și Roberto) au ajuns la Costinești, cu titlul de organizatori ai LAN Party-ului din cadrul Academiei de Vară Forum IT.

Pe scurt, începem cu partea ”serioasă” a taberei, care a cuprins mai multe prezentări ținute de nume grele în industrie –

  • LAB 501, care ne-a demonstrat pe viu cum se poate face overclocking cu azot lichid (a fost un pic înspăimântător să auzim cât de neliniștită poate fi o butelie plină ochi cu acea substanță). A urmat o demonstrație unde am văzut cât de tare, dur și indestructibil poate fi un toughbook (laptop de armată) dar și cum anume se face un review hardware – produsele țintă fiind câteva ultrabook-uri.
  • Junior Achievement România – veniți să îndrume copiii spre drumul cel bun (antreprenoriatul în IT&C), printr-o serie de studii de caz care s-au finalizat din păcate cu temă pentru acasă, în stil școlar. Pe același sistem de îndrumare în carieră a venit și Cisco Credis, o companie de talie mondială ce organizează mai multe cursuri specifice zonei IT.
  • ”Trecutul, prezentul şi viitorul consolelor de gaming” a fost ținută de reprezentantul PlayStation România, la care am luat parte și noi, făcând demonstrații de gameplay pe PS3 – cu Sorcery și Uncharted 3.
  • Bitdefender nu putea lipsi, mai ales că trebuie să știm cum să ne protejăm de viruși (poate de aceea ne-au oferit, pe lângă licențe de un an… și prezervative!)
  • am avut parte și de prezentarea Maguay, care și-a expus foarte frumos acareturile – PC-uri pe care am putut face diagnoză hardware, laptopuri de gaming ce rulau Hard Reset și Crysis, însă cireașa de pe tort a reprezentat-o un monstru dotat cu GTX 670, ecran de vreo 26 inch, care jucam fără probleme, cu multă pasiune și mândrie, Battlefield 3!
  • tabăra a inclus și prezentări tehnice de Linux și de tehnologii web moderne – HTML5/CSS3, susținute de Fundația Ceata, o comunitate care de la formarea sa promovează și creează tehnologii software complet libere în România.
  • nu putem ignora Ubisoft, care ne-a povestit în prima parte despre atmosfera de lucru în companie (dragii noștri, ei fac mereu angajări) iar apoi am aflat câte ceva despre noțiunile de level și game designer. Pe scurt, ne-a făcut o plăcere deosebită să vedem că și în România avem producție de jocuri!
  •  Intel a venit, a dat marele premiu al taberei – un ultrabook de aproximativ 2000 de euro, câștigat de o ”tânără speranță a IT-ului” – o domnișorică dragută, care îl va folosi cel mai probabil să învețe limbaje complexe de programare și să ne ofere cele mai bune aplicații pe viitor!

Flancată de Marea Neagră dar și de distracția specifică stațiunii Costinești, tabăra de IT a reușit să strângă zeci de participanți care apreciază cu adevărat atât munca reală pe PC, cât și joaca nebună de la un LAN Party presărat cu două standuri PlayStation 3 și cu aproape două duzini de PC-uri.

Așadar, cam asta a fost treaba Overheat – să asigure timp de cinci nopți o doză aproape letală de gaming, ce a inclus competiții strânse între jucători, care s-au duelat virtual pentru niște premii destul de interesante și folositoare la gospodăria oricărui pasionat:

  1. SSD Intel 330, 180GB
  2. PSP Ice White E1004
  3. 3 jocuri Ghost Recon Future Soldier PC
  4. 3 jocuri Heroes VI
  5. 3 jocuri Settlers 7
  6. Uncharted 3
  7. Ratchet&Clank All4One
  8. Jak and Daxter Trilogy
  9. 2 jocuri Ape Escape
  10. ModNation Racers
  11. 5 tricouri Far Cry 3
  12. 2 tricouri Ratchet&Clank
La toate aceste recompense de mai sus, primite cu mare drag de la sponsorii Academiei de Vară Forum IT, s-au adăugat câteva key-uri activabile prin Steam de Hacker Evolution: Duality, primite de Overheat.ro direct de la exoSyphen Studio, creatorii jocului!

Dar ce au făcut concurenții noștri pentru a primi asemenea delicii IT-istice? Ei  au avut de muncit în fiecare seară în fața calculatorului sau cu ajutorul controller-ului de PS3 iar noi a trebuit să ținem scorul!

Pe PC am avut multe jocuri freeware însă extrem de interesante din punct de vedere al gameplay-ului și a infatuării pe care o simțea câștigătorul – Tee Worlds, Soldat, BZflag ori Nexuiz! Luptătorii au avut un mouse și o tastatură drept armă, mulți au fost cei ce au căzut pe câmpul de luptă, unii bucurându-se de un loc codaș, alții țipând de fericire la adjudecarea locului 1!

Piesele de rezistență au fost totuși standurile PlayStation3 – unul devenind loc de joacă pentru cei care au încercat PS Move (au avut de ales dintre jocuri deja celebre – Sorcery, Eye Pet, Sports Championship, Ape Escape, Resistance) iar celălalt fiind dedicat exclusiv campionatelor. Gamerii s-au duelat în Mortal Kombat, FIFA 12, Table Tennis, ModNation Racers și Uncharted 3 și au fost încântați, spun ei, de cum a ieșit totul!

Per total, nimeni nu a pierdut, fiecare a câștigat noi prieteni, toți am învățat din experiența taberei Forum IT iar Overheat a fost onorat să participe la organizarea Academiei!

Sperăm să ne auzim cu vești excelente în continuare!

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. La partea de review-uri ai uitat ca o echipa a avut de lucrat cu toughbook-ul, care nu este tocmai un ultrabook 😛

    Anyway, LAN Party-urile au fost awesome… Looking forward to any similar future event 🙂

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.