Company of Heroes 2: mama natura contraataca

Pe forumurile Relic a ieşit la iveală o nouă informaţie despre o componentă cheie din cadrul jocului Company of Heroes 2, numită ColdTech.

După cum bine știți, pe frontul de Est a trebuit ca soldații din ambele tabere să îndure temperaturi de până la -40 de grade Celsius, astfel intrând în joc un al treilea inamic, care nu putea fi controlat de nicio tabără.

ColdTech este o mecanică de joc revoluționară care recrează cu fidelitate condițiile mai sus menționate. De exemplu avem un pluton de soldați și îi desfășori pe câmpul de luptă, imediat o să îți apară un termometru care îți indică timpul cât mai pot rezista trupele tale. Dacă nu găsești repede un adăpost pentru ele (un zid ca să fie ferite de intemperii, ori un foc), acestea vor începe să moară pe rând, iar peste câteva clipe te trezești cu câmpul înțesat de soldați morți.

Primul Company of Heroes nu le-a oferit inginerilor un rol așa de important, erau doar buni la construit clădiri pentru baza ta de operațiuni, capturat puncte de resurse și… carne de tun pentru ofensive. În Company of Heroes 2 inginerii sunt singurele trupe capabile să contruiască adăposturi pentru soldați sau amplasamente cu focuri pentru ca aceștia să se încălzească.

Singura unitate care este capabilă să reziste la frigul năprasnic este Sniper-ul, deoarece acesta primește echipament special pentru rezistență la frig.

O altă caracteristică a tehnologiei ColdTech este dinamica mediului înconjurător. Să spunem că eu vreau să îl atac pe Y, dar trebuie să ocolesc pe un drum ca să ajung la el și asta s-ar putea să dureze. În Company of Heroes 2 pot avea norocul să am un lac înghețat în zonă  capabil să susțină tancurile și infanteria mea, ceea ce îmi ușurează considerabil atacul.

Din păcate această alegere tactică este o sabie cu două tăișuri, deoarece trupele sunt mult mai greu de controlat pe gheață iar dacă inamicul e pe fază și bombardează lacul, vă veţi trezi că pescuiți  trupele la “copcă“. După bombardament, la un interval de timp mic lacul îngheață la loc din cauza frigului extrem.

Aici contează foarte mult să aveți o sincronizare foarte bună, deoarece dacă reuşiţi să folosiţi aceste noi posibilităţi în avantajul vostru, aţi putea schimba soarta bătăliei.

Toate aceste elemente adunate la un loc creează rețeta unui RTS bun, care ne pune la încercare abilitățile și gândirea tactică.

Enjoy! 😀

 

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.