Iwata (președintele Nintendo) ne vorbește despre Wii U

Fiind încă un mister pentru întreaga lume, asemenea unei domnițe sfioase dar fascinantă, Wii U se lasă cu greu descoperită, iar vina este cu siguranță în curtea celor de la Nintendo.

Despre consolă se vehiculau informații încă de anul trecut, însă fiecare gamer era conștient de faptul că toate datele despre Wii U vor veni la E3 2012 dar…surpriză! Nu am aflat decât niște specificații vagi ale componentelor hardware, NU avem nicio idee despre prețul la care va fi lansată pe piață și nici măcar o dată de lansare (hmm..îmi amintesc cum Reggie Fils-Aime spunea să ne pregătim de cumpărături marca Nintendo undeva în timpul sărbătorilor…).

Într-un interviu exclusiv acordat Gamasutra, Satoru Iwata, președintele Nintendo, ne ajută să ne conectăm destul de bine la filozofia de afaceri a celor din companie și la modul în care aceștia văd lansarea și viitorul lui Wii U.

În primul rând, este evident faptul că Wii U se va lansa cu mult mai devreme decât competitoarele sale – având astfel timp să își asigure o poziție destul de bună pe rafturile magazinelor.

Chiar și în condițiile unei lansări timpurii față de consolele next-gen, Iwata dezminte faptul că Nintendo procedează astfel pentru a câștiga popularitate, cum a fost în cazul Xbox 360, care a devenit ”masculul alfa” pentru că era…mai tânăr cu un an față de PlayStation 3.

Pur si simplu, președintele Nintendo ne spune clar și răspicat că e timpul pentru Wii U deoarece el, compania și toți susținătorii proiectului consideră că noua consolă va fi ”importantă pentru lume”. Motivul este un pic…poetic însă poate va funcționa ca un magnet atunci când lumea va arunca cu banii la ușa japonezilor!

”Chiar dacă suntem primii din noua generație, acest lucru este total irelevant”, declara Iwata.

Problemele de la Nintendo sunt momentan destul de mari, compania intrând pe pierdere pentru prima oară în istorie, ceea ce înseamnă că succesul lor depinde în mare măsură și de vânzările Wii U. Japonezii au promis că vor învăța din propriile greșeli și nu vor scoate pe piață un produs asemănător cu 3DS din punct de vedere al prețului,, care de la 249.99 $ a ajuns să fie vândut cu numai 169.99$.

Iwata: ”Prețul pentru Wii U va fi unul dintre cele mai importante elemente de atracție în ziua lansării produsului pe piață”

Trebuie să mai luăm în calcul și faptul că Wii U oferă de asemenea o alternativă destul de ieftină la tabletele de pe piață datorită controller-ului dotat cu un ecran generos care poate fi folosit extrem de ușor de către toți membrii familiei. Poate că de aceea Wii U va fi un lucru ce va ”schimba lumea”, deși nu cred că fanii Apple sau ai tabletelor cu Android vor renunța la gadgeturile lor în favoarea utilizării exclusive a următoarei console marca Nintendo.

Dacă ne referim la competiție, vocile rele spun că Wii U nu face parte din rândurile consolelor next-gen, configurația hardware nefiind capabilă să opună rezistență pe piață  însă acestea sunt momentan doar zvonuri nefondate, venite din partea acelora ce consideră că Nintendo ar trebui să se rezume numai la vânzarea jocurilor licențiate Nintendo.

”Noi nu ne-am schimbat strategia. Cu alte cuvinte, nu ne pasă ce fel de produse vor scoate cei de la Sony ori Microsoft în 2013. Focusul nostru este să facem noua consolă diferită de celelalte”

Fiecare va trage ce concluzie dorește însă vreau să văd părerea vostră în secțiunea de comment-uri!

 

 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Sunt de parere ca Nintendo va castiga mult teren in randurile jucatorilor casual , cat si hardcaore. Tableta lor si modurile de control sunt chiar faine. In opinia mea, ,,haterii” sunt gurile rele care defapt ,sunt constienti ca hardware-ul wii u-ului este de departe mult mai avansat decat al consolelor din aceasta generatie. Singura metoda de ai face pe oameni sa renunte la consolele lor actuale pentru wii u este de a-i convinge sa o incerce.
    In final , nintendo este un ,, money machine” ,deci,sunt 100% sigur ca aceasta consola va fi un succes.

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.