Ubisoft- Brains For Games

Zilele trecute la sediul Ubisoft Romania a avut loc  un concurs de programare numit “Brains for Games“, unde participanții au trebuit să creeze un AI ( Artificial Intelligence) care să se războiască cu alții,  în meciuri succesive de Bomberman.

De fapt și de drept, concursul a început în Februarie, pentru a da posibilitate, atât participanților să creeze și să îmbunătățească “creațiile” lor, dar și organizatorului să trieze “războinicii virtuali”.

În final au rămas 8 participanți, care au venit cu mic cu mare la sediul Ubisoft, pregătiți să își etaleze “lungimea și agerimea” codului.

Până să se adune toți participanții am fost poftiți de către Cristian Tănase– PR Officer la Ubisoft, să ne relaxăm la un joc de ping pong, biliard sau table football, ce ne poftea suflețelul nostru.

Odată cu venirea tuturor participanților, Cristi a explicat regulile jocului: “O să fie 6 runde, cine strânge cele mai multe puncte câștigă”.

Când a început prima rundă, mă așteptam ca fiecare participant să își încurajeze energetic fiecare creație, dar nu a fost așa, toți urmăream cu atenție  și tăcuți evoluția pe câmpul “bombastic” a personajelor, mai erau, ici colo, mici comentarii de programare între progamatori, eu și cu Cristi eram mai mult cu  troll-ul :D.

La finalul fiecărui runde se ivea câte un val de aplauze pentru câștigător sau câștigători, fiindcă au fost câteva cazuri de remiză.

După ce s-au terminat toate rundele, câstigatorii au  primit premii destul de generoare: consolă Xbox 360, sistem audio, joystick, gamepad, webcam și alte “bunătățiuri“.

După premiere am fost poftiți să ne tratăm cu suc, apă, cafea, ceai, cornuri, brioșe și am mai stat la palavre despre progamare și a fost ascultată opinia noastră în legătură cu concursul.

Pe lângă participanți au mai fost prezenți ca spectatori, angajați din cadrul Ubisoft.

După ce am băgat la “burduf” și am mai “pălăvrăgit“, a venit vremea turului , unde Cristi ne-a prezentat de sus până jos fiecare departament și ce face fiecare, doar la departamentul de producție ne-a oprit și a spus ” Halt, pe aici nu se trece”.

Cam asta a fost tot, aveți și câteva poze cu care să va delectați retinele.

Enjoy! 😀

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.