Wipeout 2048 – Curse şi adrenalină pe PlayStation Vita

Wipeout 2048 este unul dintre cele şase jocuri de PS Vita care sunt disponibile în magazine începând de astăzi. Dar oare merită să mergem chiar acum la magazin să îl cumpărăm, sau ar trebui să aşteptăm un joc mai bun?

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu Wipeout, jocurile din această serie sunt foarte dorite de către deţinătorii de console PlayStation din trei motive:

  • Seria Wipeout este produsă de SCE Studio Liverpool (studio Sony) exclusiv pentru console marca Sony;
  • Cursele se desfăşoară într-un viitor în care vehiculele zboară şi nu ţin cont de gravitaţia planetei, ci doar de formele pistei pe care se desfăşoară;
  • Arme, îmbrânceli, încruntare, multiplayer, FUN.

Wipeout 2048 este un joc produs în exclusivitate pentru PlayStation Vita şi, deşi se aseamănă cu restul jocurilor din serie prin rapiditatea curselor şi tipul de vehicule, o diferenţă majoră o reprezintă mediul înconjurător. Dacă până acum eram obişnuiţi să gonim cu sute de kilometri la oră pe piste special amenajate, acum vom face acelaşi lucru însă într-un mediu urban.

Acest lucru se datorează faptului că Wipeout 2048 prezintă curse ce se petrec în anii 2048-2050, adică în viitorul (relativ) apropiat, lucru care explică inexistenţa unor piste dedicate pentru acest tip de evenimente în acea perioadă, căci nu a ajuns timpul pentru amenajarea unor piste până la acea vreme. Celelalte jocuri din serie se petrec după anul 2097.

Printre atuurile lui Wipeout 2048 regăsim grafica excepţională (apropiată de cea a jocului pentru PS3), modul multiplayer, posibilitatea schimbării tipului de control (de la control clasic din stickurile analogice la control bazat pe senzorii de mişcare ai consolei) şi – aşa cum era de aşteptat de la un titlu Wipeout – soundtrack-ul.

Punctele slabe pe care le-am putea invoca nu sunt neapărat mari, dar trebuie menţionate: jocul rulează la 30 de cadre pe secundă (spre deosebire de Wipeout HD pe PS3 care rulează la 60 de cadre), mediul în care se desfăşoară cursele este plin de detaliu (nu este o pistă obişnuită) iar pe ecranul unei console portabile poate fi destul de greu să intuieşti următoarea curbă până nu cunoşti bine cursa, iar ca un ultim dezavantaj putem vorbi despre timpul de încărcare al unei curse, care este de aproximativ 30 de secunde.

Wipeout 2048 pentru PS Vita este un titlu de lansare excelent care trebuie încercat de orice persoană care şi-a cumpărat o astfel de consolă. Mai mult, cei care deja dețin un PlayStation 3 acasă pot să se folosească de compatibilitatea lui Wipeout 2048 (Vita) cu Wipeout HD (PS3) și să se joace Wipeout în multiplayer împreună cu un prieten. Această opţiune este cunoscută drept cross-play sau cross-platform multiplayer şi este posibilă în Wipeout datorită faptului că jocul de pe Vita conţine toate cursele şi vehiculele din Wipeout HD.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.