Jocurile de PS Vita se vor lansa simultan retail şi digital

O veste bună pentru cei care aşteaptă (ca şi mine) cu sufletul la gură lansarea noii console portabile de la Sony, PlayStation Vita! Sony a confirmat faptul că distribuţia digitală (pe Playstation Network) şi cea retail (în magazine) vor avea un numitor comun în ceea ce priveşte data de lansare.

Ne bucurăm aşadar să aflăm că Sony a învăţat ceva din eşecul numit PSP Go, care a încercat să reziste utilizând doar distribuţia digitală – căci nu avea cititor de discuri – însă chiar şi acest model de distribuţie şchiopăta datorită abordării defectuoase (unele jocuri nu apăreau deloc pe PSN).

Dar asta nu e tot! Am aflat că PS Vita va suporta şi jocuri free-to-play, bazate pe microtranzacţii, încă din ziua lansării!

Aceste informaţii sunt obţinute de la Chris Norden, reprezentant Sony. Pe lângă acestea, el a mai declarat că o altă facilitate disponibilă pe Vita este cea de cross-game chat, adică posibilitatea deţinătorilor de Vita de a conversa în timp real prin internet chiar dacă unul se joacă Uncharted iar altul Metal Gear Solid. Această opţiune este de mult timp cerută de fanii PS3, însă nu a putut fi implementată datorită unor limitări hardware.

Cu ironie, Norden a declarat:

Ştim că toţi deţinătorii de PS3 îşi doresc facilitatea asta, aşa că o implementăm pe Vita.

 

 

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.