Toolset-ul UDK suportă acum crearea de jocuri pentru Mac

Unreal Development Kit (UDK), varianta gratuită a motorului Unreal Engine 3 (Gears of War, )pusă la dispoziţie de Epic Games pasionaţilor, a primit în update-ul din această lună suport pentru crearea de jocuri pentru Mac OS.

Această adiţie este de bun augur, dat fiind că semnifică apariţia în viitorul apropiat al aceleiaşi facilităţi şi în toolset-ul Unreal 3 folosit de marii producători (care plătesc pentru a îl utiliza). Ne putem aştepta, prin urmare, la jocuri bazate pe Unreal 3 care apar şi pe Mac o dată cu varianta de PC.

Noul update vine la doar câteva luni de la cea mai recentă adiţie importantă, cea care permite crearea de jocuri pentru aparate mobile cu sistem de operare iOS (iPhone, iPod Touch şi iPad) sau Android.

UDK poate fi descărcat gratuit de pe site-ul oficial: http://www.udk.com/ . Cu ajutorul lui puteţi crea jocuri, dar nu vă aşteptaţi ca acest lucru să fie uşor. UDK conţine exact aceleaşi tool-uri pe care le folosesc şi marii producători care depun ani întregi de efort pentru realizarea unui joc. De ce este UDK gratuit? Pentru că se doreşte a fi un foarte bun mediu de învăţare pentru studenţi şi pasionaţi, dar şi pentru că atrage viitori dezvoltatori către engine-ul Unreal.

Informaţie folositoare: Dacă produci în UDK un joc pe care vrei să îl vinzi către consumatori, trebuie să plăteşti 99$. Dacă jocul are vânzări de peste 50.000$, atunci trebuie să oferi 25% din venitul care depăşeşte această sumă celor de la Epic Games.  Dacă produci jocuri doar de fun şi nu le vinzi, ci le oferi gratis, atunci nu trebuie să plăteşti nimic.

Iată şi un material de prezentare pentru noua versiune UDK:

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.