După 4 ani, Crysis 1 va fi lansat pe console

În 2007, Crysis era fala gamerului de PC. Dovada vie a înfrângerii consolelor la doar 1-2 ani de la lansarea lor. Un pumn în faţă dat celor care au dat 600$ pentru un PS3 în loc să îşi construiască un PC de ultimă generaţie. Un şut în fundul celor care spuneau că tot ce-i nou şi tare… ok,ok, am terminat. Să revenim.

Veşti bune pentru posesorii de console! Pot juca şi ei, în sfârşit, jocul pe care fanii PC  l-au terminat acum aproape jumătate de deceniu! COOL. Adică, cred că e cool, nu? Mai ales pentru un joc despre care Cevat Yerli (director Crytek) spunea înainte de lansare că va rămâne PC exclusive.

Veşti şi mai bune! Jocul nu va fi o portare directă a lui Crysis, ci mai degrabă un remake adresat în special consolelor. Spun asta deoarece jocul nu va rula pe Cryengine 2, aşa cum o făcea Crysis pe PC, ci pe Cryengine 3, adica motorul din spatele lui Crysis 2! Acest lucru permite includerea unor efecte grafice noi, iar Crytek se laudă că a beneficiat din plin de această posibilitate.

Crysis pentru console va apărea în Octombrie  şi va costa $19.99 pe PSN sau 1600 de puncte Microsoft pe Xbox Live Arcade.

Na şi-un trailer:

 

Err, am uitat să zic că jocul va conţine doar componenta single-player. Şi că, după cum se vede şi în trailer, arată destul de bine, chiar dacă au fost excluse lucruri care făceau varianta de PC să arate mai bogată. Spre exemplu densitatea copacilor. Am găsit şi un exemplu comparativ:

Dar, hei, e acelaşi joc, e pe engine nou şi sunt convins că este la fel de distractiv. E frumos să întinzi o mână de ajutor şi celor care adoră controllerul şi nu ştiu că PC-ul poate rula şi jocuri.

 

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.